X

«Ενθαρρυντικές» οι διαπραγματεύσεις στο Brussels Group

«Εποικοδομητικές έως και ενθαρρυντικές» οι διαπραγματεύσεις, σύμφωνα με πηγές της ΕΕ. Προσδοκία στην Αθήνα για λύση – πακέτο τον Μάιο.

Ant1news


H Ελλάδα και οι εκπρόσωποι των θεσμών θα συνεχίσουν τις «ενθαρρυντικές» διαπραγματεύσεις προκειμένου να επιτευχθεί συμφωνία σε ό,τι αφορά τη λίστα των μεταρρυθμίσεων, τις οποίες θα εφαρμόσει η Αθήνα, μεταδίδει το Γαλλικό Πρακτορείο επικαλούμενο δύο πηγές της Ευρωπαϊκής Ένωσης. 

Οι διαβουλεύσεις στο Brussels Group θα συνεχιστούν την Δευτέρα, μετά την εμπλοκή από την αρνητική στάση του ΔΝΤ σε εργασιακά και ασφαλιστικά, και «πιθανόν (θα διαρκέσουν) έως την Τετάρτη». 

«Είναι ένα καλό σημάδι», οι συζητήσεις «είναι εποικοδομητικές, θα τολμούσα να πω και ενθαρρυντικές» τόνισε η μία από τις πηγές και πρόσθεσε πως «επί ορισμένων ζητημάτων βλέπουμε σύγκλιση απόψεων, σε άλλα θέματα χρειάζεται περαιτέρω πρόοδος». 

Παράλληλα, τόνισε ότι «οι συζητήσεις που διεξάγονται με την ανανεωμένη ελληνική ομάδα έχουν ξεκάθαρα βελτιώσει τη διαδικασία, με ένα σαφές χρονοδιάγραμμα συνομιλιών, περισσότερους εμπειρογνώμονες και λεπτομέρειες». 

Την «σύγκλιση επί ορισμένων θεμάτων» επιβεβαίωσε και η δεύτερη πηγή της ΕΕ, όμως «χρειάζεται επιπλέον δουλειά σε άλλα θέματα».

Προσδοκία στην Αθήνα για λύση – πακέτο τον Μάιο 

Λύση για συμφωνία – πακέτο εντός του Μαΐου συζητεί η ελληνική κυβέρνηση. Μπροστά στα αδιέξοδα, θα ήθελε συζήτηση-πακέτο της μικρής συμφωνίας που έχει λήξει στις 30 Απριλίου και της τελικής συμφωνίας του Ιουνίου,  υπό την προϋπόθεση πάντα ότι θα λυθεί το άμεσο χρηματοδοτικό πρόβλημα.