X

Δραγασάκης σε Ντράγκι: Ρεαλιστικός στόχος η συμφωνία

«Εποικοδομητική» η συζήτηση του αντιπροέδρου της κυβέρνησης Γιάννη Δραγασάκη με τον επικεφαλής της ΕΚΤ, Μάριο Ντράγκι, στην Φρανκφούρτη.

Ant1news


Η κατάσταση της ελληνικής οικονομίας καθώς και η πορεία των εν εξελίξει διαπραγματεύσεων στις Βρυξέλλες εξετάστηκαν κατά τη συνάντηση του Μάριο Ντράγκι με τους Γιάννη Δραγασάκη και Ευκλείδη Τσακαλώτο, στην Φρανκφούρτη, όπως γνωστοποίησε και η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα. 

Από την πλευρά του ο κ. Δραγασάκης δήλωσε πως «είχαμε μια εποικοδομητική συζήτηση με τον Μάριο Ντράγκι. Συζητήσαμε την κατάσταση της ελληνικής οικονομίας και την πρόοδο των διαπραγματεύσεων. Η ελληνική αντιπροσωπεία εξέφρασε στον κ. Ντράγκι την άποψη, ότι η επίτευξη συμφωνίας είναι ρεαλιστικός και ορατός στόχος, υπό την προϋπόθεση ότι όλοι οι θεσμοί θα δράσουν εποικοδομητικά».

Η δήλωση Δραγασάκη έρχεται λίγη ώρα μετά το non paper από το Μέγαρο Μαξίμου για  αδιέξοδο στις διαπραγματεύσεις εξαιτίας των διαφορετικών «κόκκινων γραμμών» από την πλευρά των δανειστών. 

Η συνάντηση στην Φρανκφούρτη έγινε μία ημέρα πριν από την κρίσιμη συνεδρίαση του ΔΣ της ΕΚΤ κατά την οποία δεν αποκλείεται να συζητηθεί και το θέμα του κουρέματος της αξίας των collateral που επιβάλει η κεντρική τράπεζα για την παροχή ρευστότητας στις ελληνικές τράπεζες μέσω του ELA.