X

Διαψεύδουν Eισαγγελία και OKANA καταγγελία «ψυχιάτρου» για την Άννυ

Συνελήφθη η γυναίκα που ισχυρίστηκε οτι ως ψυχίατρος του ΟΚΑΝΑ ζήτησε από τον αρμόδιο εισαγελέα να πάρει από τους γονείς της επιμέλεια της Άννυ.

Ant1news

Διαψεύδουν Εισαγγελία και ΟΚΑΝΑ τις καταγγελίες «ψυχιάτρου» για την μικρή Άννυ.

Μία γυναίκα που υποστήριξε ότι ονομάζεται Μαρία Καλογεροπούλου και δήλωσε ψυχίατρος του ΟΚΑΝΑ ισχυρίστηκε, μιλώντας σε τηλεοπτικούς σταθμούς, ότι είχε παρακαλέσει τον εισαγγελέα να πάρει από τους γονείς την επιμέλεια της Άννυ, όμως δεν εισακούστηκε. «Πήγα 4 φορές στον εισαγγελέα και τον παρακάλεσα. Η τελευταία φορά ήταν πριν 5 μήνες», δήλωσε η γυναίκα αυτή.

Με ανακοίνωσή της η Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών διαψεύδει την ύπαρξη καταγγελίας από τον ΟΚΑΝΑ προς τον αρμόδιο εισαγγελέα που να αφορά την ‘Αννυ.

Η Εισαγγελία στην ανακοίνωσή της τονίζει οτι δεν υπάρχει εισαγγελέας με το επίθετο Σκανδαλάκης -όπως επικαλέστηκε η γυναίκα στους τηλεοπτικούς σταθμούς.

Στην ίδια ανακοίνωση επισημαίνεται ότι η Εισαγγελία παρά το γεγονός ότι προσπάθησε να επικοινωνήσει με την καταγγέλλουσα, δεν το κατάφερε αφού μόλις της αναγγέλθηκε ότι την αναζητεί ο Εισαγγελέας διέκοψε αμέσως την επικοινωνία.  «Έκτοτε είναι αδύνατη κάθε επαφή μαζί της, ενώ σημειώνεται ότι αμέσως μετά την αναστάτωση που προκλήθηκε έλαβε χώρα καταγγελία κλοπής τον κινητού τηλεφώνου από το οποίο έγιναν οι καταγγελίες» προστίθεται στην ανακοίνωση.

«Κατόπιν των ανωτέρω» συνεχίζει η ανακοίνωση «διατάχθηκε κατεπείγουσα προκαταρκτική έρευνα προκειμένου να διαπιστωθεί η πραγματική ταυτότητα της καταγγέλλουσας και να αποδοθούν τυχόν ποινικές ευθύνες σχετικά με τα όσα καταγγέλθηκαν ψευδώς».

Με νεότερη ανακοίνωσή της η Εισαγγελία γνωστοποίησε οτι τελικά η γυναίκα είχε δηλώσει ψευδή στοιχεία ταυτότητας και ιδιότητα. Συνελήφθη και θα οδηγηθεί στο αυτόφωρο.

Ταυτοχρόνως, ο ΟΚΑΝΑ εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία διέψευσε την καταγγελία της «ψυχιάτρου». Στην ανακοίνωση επισημαίνεται ότι δεν υπάρχει ψυχίατρος στον ΟΚΑΝΑ με αυτό το όνομα, καθώς και ότι ουδέποτε οι γονείς της Αννυ είχαν επικοινωνήσει με τον ΟΚΑΝΑ για να ενταχθούν σε κάποιο πρόγραμμα.

Στην ανακοίνωση του ΟΚΑΝΑ αναφέρεται επίσης ότι από τον Οργανισμό τηλεφωνικά αναζητήθηκε αλλά δεν βρέθηκε να υπάρχει το όνομα της κας Μαρίας Καλογεροπούλου ούτε στους Ιατρικούς Συλλόγους Αθήνας ή Πειραιά.

«Από τα αρχεία του θεραπευτικού προγράμματος υποκατάστασης του ΟΚΑΝΑ δεν βρέθηκε να είναι μέλη ούτε ο πατέρας Στανισλάβ Μπακαρτζίεφ ούτε η μητέρα Ντιμιτρίνα Μπορισόβα. Ούτε βρέθηκαν αιτήσεις τους σε αναμονή για ένταξη στο πρόγραμμα υποκατάστασης. Τα ονόματά τους δεν βρέθηκαν, επίσης, σε κανένα αρχείο κάποιας άλλης δομής ή υπηρεσίας του Οργανισμού».

«Ο ΟΚΑΝΑ θεωρεί ότι τόσο επώδυνα περιστατικά, όπως η περίπτωση της Άννυ, που συνδέονται με έντονη δημόσια συναισθηματική φόρτιση, θα πρέπει να αντιμετωπίζονται με πολλή προσοχή και ευαισθησία από όλες τις πλευρές και να αξιολογούνται η αξιοπιστία και η εγκυρότητα των πηγών, από τις οποίες αντλούνται όσες πληροφορίες έρχονται στη δημοσιότητα σχετικές ή μη».