X

Φωτογραφήθηκε με τις καθαρίστριες ο Τσίπρας

"Εμείς πρέπει να ευχαριστούμε εσάς και όχι εσείς εμάς, γιατί σε δύσκολες στιγμές δώσατε ένα παράδειγμα αυταπάρνησης και αγώνα..." είπε ο πρωθυπουργός στις καθαρίστριες.

Ant1news

Αντιπροσωπεία των απολυμένων καθαριστριών του Υπουργείου Οικονομικών δέχθηκε σήμερα ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας στο Μέγαρο Μαξίμου.

Ο Αλέξης Τσίπρας υποδέχθηκε τις καθαρίστριες, πολλές εκ των οποίων φορούσαν τα γάντια και τις στολές τους, στα σκαλιά του Μαξίμου.

Μετά την ψήφιση του πρόσφατου νομοσχεδίου του Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης, δόθηκε η δυνατότητα στις καθαρίστριες να επιστρέψουν στην εργασία τους, που στερήθηκαν από τα μνημονιακά μέτρα της κυβέρνησης Σαμαρά/Βενιζέλου, αναφέρουν κυβερνητικές πηγές.

Οι ίδιες πηγές επισήμαναν ότι ο Πρωθυπουργός, κατά την υποδοχή της αντιπροσωπείας των καθαριστριών, τόνισε στις επαναπροσληφθείσες καθαρίστριες  ότι «εμείς πρέπει να ευχαριστούμε εσάς και όχι εσείς εμάς, γιατί σε δύσκολες στιγμές δώσατε ένα παράδειγμα αυταπάρνησης και αγώνα. Όταν ένας αγώνας είναι δίκαιος, μπορεί να ξεπεράσει τα σύνορα και ο δικός σας αυτό έκανε».

Ο αγώνας των καθαριστριών κατάφερε να γίνει σύμβολο, εντός και εκτός συνόρων, της κοινωνικής αδικίας, σημείωναν κύκλοι του Μαξίμου.