X

Ψήφος εμπιστοσύνης στην Ελλάδα από τον επικεφαλής της ΤUI Group

Ο νέος πρόεδρος της TUI Group επεσήμανε πως φετινός στόχος της εταιρείας είναι να φέρει 10% περισσότερους τουρίστες στην Ελλάδα.

Ant1news



Την στήριξή του στην Ελλάδα εξέφρασε σήμερα ο νέος πρόεδρος της TUI, Friedrich Joussen και τόνισε ότι σύμφωνα με στοιχεία που διαθέτει, η τουριστική κίνηση της χώρας μας θα είναι αυξητική και αυτή τη χρονιά.

Παράλληλα, σημείωσε ότι στόχευση της TUI είναι φέτος να φέρει 10% περισσότερους τουρίστες στην Ελλάδα σε σχέση με την περυσινή περίοδο, ενώ επισήμανε επίσης ότι ήδη υλοποιείται η δέσμευση για την επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου της χώρας μας από 180 ημέρες το χρόνο στις 210.

Ακόμη, ο κ. Joussen τόνισε ότι η Ελλάδα παραμένει αυθεντικός προορισμός και συνεπώς στρατηγική προτεραιότητα για την TUI.

Ο επικεφαλής της TUI Group έκανε αυτές τις δηλώσεις κατά τη διάρκεια δείπνου που παρέθεσε στη Ρόδο, στο οποίο παρακάθισαν η Αναπληρώτρια Υπουργός Τουρισμού, Έλενα Κουντουρά, ο γενικός γραμματέας του ΕΟΤ, Πάνος Λειβαδάς, ο περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου, Γιώργος Χατζημάρκος, ο δήμαρχος Φώτης Χατζηδιάκος, ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Ρόδου, Αντώνης Καμπουράκης, η αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού, Μαριέττα Παπαβασιλείου και ξενοδόχοι που συνεργάζονται με το TUI group.

Από την πλευρά της, η Έλενα Κουντουρά επισήμανε ότι η επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου είναι ένας από τους τέσσερις βασικούς άξονες προτεραιοτήτων της νέας κυβέρνησης, ενώ απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων σχετικά με τις φήμες περί μέτρων που μπορεί να πλήξουν τον τουρισμό τόνισε ότι δεν θα συμφωνήσει με μέτρα που δεν θα έχουν τεκμηριωμένη οικονομική μελέτη και σχεδιασμό και που μπορεί να βλάψουν τον τουρισμό.



Η κ. Κουντουρά είχε και κατ΄ ιδίαν συνάντηση με τον Περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου, Γιώργο Χατζημάρκο, ο οποίος εξέφρασε την ικανοποίηση του για την παρουσία της στη Ρόδο, τονίζοντας ότι μετά από πολλά χρόνια υπουργός Τουρισμού επισκέπτεται το νησί.