X

Ρεαλιστική λύση για την Ελλάδα ζητούν οι ΗΠΑ

Την ανάγκη για συμφωνία αλλά και για αξιόπιστες μεταρρυθμίσεις στην Ελλάδα υπογραμμίζουν, εκ νέου, οι ΗΠΑ.

Ant1news


Παραινέσεις προς Ελλάδα, Ευρώπη και ΔΝΤ περιλαμβάνει η νέα παρέμβαση των ΗΠΑ, αυτή τη φορά, δια του αναπληρωτή Υπουργού Εξωτερικών Τόνυ Μπλίνκεν.

«Ενθαρρύνουμε και θα συνεχίσουμε να ενθαρρύνουμε την ελληνική κυβέρνηση, τους ευρωπαίους εταίρους της και το ΔΝΤ να συνεχίσουν να εργάζονται μαζί προς την κατεύθυνση εκείνη που θα οδηγήσει την Ελλάδα σε βιώσιμη και μακροπρόθεσμη ανάπτυξη και ευημερία, δήλωσε ο Μπλίνκεν.

Ο αναπληρωτής ΥΠΕΞ πρόσθεσε πως «η εφαρμογή εκ μέρους της Ελλάδος αξιόπιστων και αναπτυξιακών διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων θα την βοηθήσει να βγει ισχυρότερη από την οικονομική κρίση και να διαδραματίσει σταθεροποιητικό ρόλο στην περιοχή. Ελπίζουμε ότι οι Ευρωπαίοι εταίροι μας μπορούν να βρουν ρεαλιστική λύση, η οποία θα επιτρέψει στην Ελλάδα να συνεχίσει την οικονομική ανάπτυξη».

Οι Ηνωμένες Πολιτείες, σύμφωνα με τον Τόνυ Μπλίνκεν, θα συνεχίσουν να υποστηρίζουν τις προσπάθειες ισχυροποίησης των θεμελίων της Ελλάδος για μακροπρόθεσμη ευημερία.

Παράλληλα, συνεχίζουν να συζητούν τρόπους με τους οποίους η Ευρώπη μπορεί να προωθήσει την ζήτηση και την δημιουργία θέσεων εργασίας, έτσι ώστε να δημιουργηθεί περιβάλλον υποστηρικτικό για μεταρρυθμίσεις στην Ελλάδα και σε άλλες χώρες της Ευρώπης.