X

Ελικόπτερο συνετρίβη σε σχολείο στο Πακιστάν - δύο Πρεσβευτές νεκροί

Στους επτά νεκρούς περιλαμβάνονται οι Πρεσβευτές της Νορβηγίας και των Φιλιππινών, καθώς και οι σύζυγοι δύο άλλων Πρεσβευτών.

Ant1news



Δύο Πρεσβευτές, καθώς και οι σύζυγοι δύο άλλων Πρεσβευτών σκοτώθηκαν την Παρασκευή όταν το ελικόπτερο στο οποίο επέβαιναν συνετρίβη σε ένα σχολείο στο βόρειο Πακιστάν, σύμφωνα με το CNN. Κατά τη συντριβή του ελικοπτέρου, σκοτώθηκαν επτά άτομα, ενώ τραυματίστηκαν αρκετοί ακόμη.

Σύμφωνα με το υπουργείο Εξωτερικών του Πακιστάν, ανάμεσα στους νεκρούς είναι ο Πρέσβης της Νορβηγίας, Λέιφ Λάρσεν, ο Πρέσβης των Φιλιππινών, Ντομίνγκο Λουσενάριο, οι σύζυγοι των επικεφαλής διπλωματών της Ινδονησίας και της Μαλαισίας στην ασιατική χώρα, καθώς και οι δύο πιλότοι.

Το μεγάλο αναπάντητο ερώτημα είναι αν η συντριβή οφείλεται σε ατύχημα ή επίθεση. Ο πακιστανικός στρατός πιστεύει ότι το ελικόπτερο Mi-17 κατέπεσε εξαιτίας μηχανικού προβλήματος, είπε εκπρόσωπος του στρατού στο CNN, επικαλούμενος μία προκαταρκτική έρευνα.

Ωστόσο, ένας εκπρόσωπος των Πακιστανών Ταλιμπάν επέμεινε ότι δεν ήταν ατύχημα. Ο ίδιος υποστήριξε ότι το ελικόπτερο έπεσε από έναν πύραυλο εδάφους-άερος που εκτοξεύτηκε από δικά τους μέλη.