X

Σκουρλέτης: Ο λαός θα πει αν πρέπει να πάμε σε άλλη «εκδοχή» του Μνημονίου

Τι μήνυμα στέλνει για τις κύριες συντάξεις, τι λέει για τις επικουρικές. Τι αναφέρει ο Υπουργός Εργασίας για τον κατώτατο μισθό και τις συλλογικές διαπραγματεύσεις.

Ant1news

Μια προσφυγή στον λαό είναι θεμιτή «εάν διαπιστώσουμε έλλειμμα δημοκρατικής νομιμοποίησης και εάν κληθούμε να κάνουμε επιλογές έξω από τα όρια της εντολής που έχουμε λάβει» δηλώνει ο Υπουργός Εργασίας, συμπληρώνοντας ότι «δεν μπορούμε να συμβιβαστούμε με την ιδέα μιας άλλης εκδοχής μνημονίου με ίσως διαφορετικό όνομα».

Μιλώντας στην Real News, o  Υπουργός Εργασίας υπογραμμίζει ότι δεν πρόκειται να εφαρμοστεί η ρήτρα μηδενικού ελλείμματος, διότι ουσιαστικά οδηγεί  στην κατάργηση των επικουρικών συντάξεων, προσθέτοντας ότι « δεν θα υπάρξει καμία μείωση για τις κύριες συντάξεις».

Ο Πάνος Σκουρλέτης σημειώνει ότι δεν μπορεί να υπάρξει συμφωνία με τους εταίρους που να μην περιλαμβάνει την επαναφορά των συλλογικών συμβάσεων εργασίας, καθώς σε τέτοια περίπτωση θα πρόκειται για «βασική υποχώρηση».

Σε ότι αφορά την αύξηση του κατώτατου μισθού, ο Υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης  δηλώνει ότι «θα εφαρμοσθεί κανονικά το χρονοδιάγραμμα ψήφισης του νομοσχεδίου».

Σημειώνεται ότι τις επόμενες μέρες αναμένεται η γνωμοδότηση της Οικονομικής και Κοινωνικής Επιτροπής, ενώ όπως είπε ο Πάνος Σκουρλέτης την Πέμπτη θα επισκεφθεί το Διεθνές Γραφείο Εργασίας (ILO) όπου θα συζητήσει και αυτό το θέμα, ανοίγοντας έτσι τον δρόμο ώστε το νομοσχέδιο να πάει στην Βουλή προς επεξεργασία και ψήφιση.