X

Πλήθος κόσμου στο πέρασμα του φαραγγιού του Βουραϊκού

Υπολογίζεται ότι πάνω από 3.500 πεζοπόροι πήραν μέρος στη κατάβαση που πραγματοποιήθηκε για 35η συνεχή χρονιά.

Ant1news

Την ευκαιρία να απολαύσουν μια από τις ομορφότερες περιοχές της Ελλάδας, είχαν σήμερα πάνω από 3.500 πεζοπόροι που συμμετείχαν στο Πανελλήνιο Πέρασμα του  φαραγγιού του Βουραϊκού, το οποίο πραγματοποιήθηκε για 35η συνεχή χρονιά.

Η συμμετοχή ξεπέρασε κάθε προσδοκία και οι πεζοπόροι που συμμετείχαν στην κατάβαση, ξεκίνησαν  από τα Καλάβρυτα ή τη Ζαχλωρού και κατεβαίνοντας στο Διακοπτό, διένυσαν συνολική απόσταση 22 χιλιομέτρων.

Εκατοντάδες πεζοπόροι εξυπηρετήθηκαν από τα λεωφορεία που πραγματοποίησαν νωρίς το πρωί δρομολόγια από το Διακοπτό έως τη Ζαχλωρού, με φροντίδα της αντιδημαρχίας Ανατολικής Αιγιαλείας και της ΔΗ.Κ.ΕΠ.Α., ενώ και τα βαγόνια του Οδοντωτού πραγματοποίησαν έκτακτα δρομολόγια για να μεταφέρουν ομάδες και παρέες που συμμετείχαν με πολλή χαρά σε αυτή τη μοναδική γιορτή.

Στα Νιάματα οι διοργανωτές υποδέχτηκαν τους πεζοπόρους με κεράσματα και με αναμνηστικά δώρα, ενώ και στο σταθμό του Διακοπτού η Εθελοντική Ομάδα Νέων προσέφερε νερό και παραδοσιακό λουκουμάκι.

Την εκδήλωση διοργάνωσε ο Σύλλογος Ορειβασίας-Χιονοδρομίας-Αναρρίχησης-Προστασίας Περιβάλλοντος Καλαβρύτων με τη συμμετοχή αρκετών τοπικών φορέων της Αιγιαλείας και των Καλαβρύτων.

Οι φωτογραφίες είναι από την ιστοσελίδα Τhebest.gr