X

Μοσκοβισί: Έχουμε πρόοδο, υπάρχουν ακόμη διαφορές

Για σημαντικά θέματα που πρέπει να λυθούν, έκανε λόγο ο Ευρωπαίος Επίτροπος οικονομίας, μετά την συνεδρίαση του Eurogroup.

Ant1news



Σαφές μήνυμα ότι έχει επιτευχθεί πρόοδος στις διαπραγματεύσεις με την Ελλάδα έστειλε ο Ευρωπαίος Επίτροπος για Οικονομικές και Νομισματικές Υποθέσεις, Πιερ Μοσκοβισί, σε δηλώσεις του μετά την ολοκλήρωση της συνεδρίασης των υπουργών Οικονομικών της ευρωζώνης, όμως υπογράμμισε ότι παραμένουν ανοιχτά θέματα που πρέπει να κλείσουν το συντομότερο δυνατό.

«Δεν υπάρχει καιρός για χάσιμο», διεμήνυσε ο κ. Μοσκοβισί. Ανέφερε ότι υπάρχει πρόοδος σε σχέση με το προηγούμενο Eurogroup στη Ρίγα, σε τομείς όπως ο ΦΠΑ, η ανεξαρτησία της φορολογικής αρχής και τα "κόκκινα δάνεια", ωστόσο πρόσθεσε ότι υπάρχουν ακόμη σημαντικά θέματα που πρέπει να λυθούν, όπως τα εργασιακά και το ασφαλιστικό. Όπως είπε, η Ελλάδα πρέπει να κάνει εναλλακτικές προτάσεις για αυτά τα ζητήματα. 

Ο Γάλλος επίτροπος επισήμανε ακόμη ότι πρέπει να υπάρξει συμφωνία πολύ πριν τα τέλη Ιουνίου και στο πλαίσιο αυτό κάλεσε όλες τις πλευρές να επιταχύνουν τον ρυθμό τους στις διαπραγματεύσεις.