X

Der Spiegel: Προσβολή η ψήφιση του νομοσχεδίου Κατρούγκαλου

Τι απαντά ο υπουργός στο δημοσίευμα σύμφωνα με το οποίο κύκλοι των δανειστών χαρακτηρίζουν προσβολή το νομοσχέδιο για τις επαναπροσλήψεις στο Δημόσιο.

Ant1news

Ως «προσβολή» χαρακτήρισαν κύκλοι των δανειστών, την ψήφιση του νομοσχεδίου Κατρούγκαλου, με το οποίο γίνεται επαναπρόσληψη των απολυμένων του Δημοσίου, σύμφωνα με δημοσίευμα του γερμανικού περιοδικού Spiegel.

Κληθείς να σχολιάσει το δημοσίευμα, ο αναπληρωτής υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισεις, Γιώργος Κατρούγκαλος,  δήλωσε στο Mega πως «σε όλη την πορεία των διαπραγματεύσεων με τους θεσμούς ουδέποτε τέθηκε ζήτημα να μην περάσουμε το νομοσχέδιο για την ανάκτηση των απολύσεων».

«Ήταν τόσο παράλογο και τόσο εκτός διαδικασίας οποιασδήποτε μεταρρύθμισης η πρόβλεψη των απολύσεων που ούτε από τη μεριά των θεσμών διανοήθηκε κανείς να την υπερασπιστεί», συμπλήρωσε και τόνισε πως το θέμα τέθηκε «μόνο από την τρόικα εσωτερικού».



«Βόμβα» από τον Σόιμπλε

Στο ίδιο δημοσίευμα γίνεται αναφορά στα «αγκάθια» που εξακολουθούν να υπάρχουν στη διαπραγμάτευση μεταξύ Αθήνας και δανειστών.

«Ηταν μια μικρή βόμβα από τον Βολφγκανγκ Σόιμπλε, λίγο πριν τη συνάντηση των υπουργών Οικονομικών, να πει πως ''και η εναλλακτική που έχει η Ελλάδα εναπόκειται στην ίδια κι αν η ελληνική κυβέρνηση είναι της γνώμης ότι πρέπει να κάνει δημοψήφισμα, ας το κάνει. Ίσως να ήταν κι ένα σωστό μέτρο να αφεθεί ο ελληνικός λαός να αποφασίσει αν είναι έτοιμος να αποδεχθεί αυτό που είναι αναγκαίο ή αν θα επιλέξει το άλλο''», αναφέρει το δημοσίευμα και συνεχίζει λέγοντας πως «ο Σόιμπλε ζήτησε την διεξαγωγή δημοψηφίσματος, που η κυβέρνηση είχε απειλήσει τους Ευρωπαίους».