X

Πάνω από 20000 προσλήψεις εποχικών υπαλλήλων

20.385 εποχικοί υπάλληλοι σε υπουργεία, περιφέρεια και εποπτευόμενους φορείς. Ποιοι έχουν δικαίωμα υποβολής αιτήσεων και πού κυμαίνονται οι αποδοχές.

Ant1news

Στην τελική ευθεία μπαίνει το πρόγραμμα της κοινωφελούς εργασίας με τις λεπτομέρειες του δεύτερου πακέτου των θέσεων να οριστικοποιείται.

Συνολικά θα γίνουν 20.385 επιπλέον προσλήψεις. Από το σύνολο των θέσεων οι 16.415 αφορούν υπουργεία, 3.500 την  περιφέρεια και 470 εποπτευόμενους φορείς, σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσιάζει σε άρθρο της η εφημερίδα Ελεύθερος Τύπος.

Η πλειοψηφία των θέσεων αφορά στην κάλυψη αναγκών στα υπουργεία Υγείας και Εργασίας, ενώ η πρώτη προκήρυξη που θα ανακοινωθεί θα αφορά θέσεις στο υπουργείο Πολιτισμού.

Δικαίωμα υποβολής ηλεκτρονικών αιτήσεων στα προγράμματα κοινωφελούς χαρακτήρα έχουν μόνο οι εγγεγραμμένοι άνεργοι στα μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ που ανήκουν σε τουλάχιστον μία κατηγορία μεταξύ των μελών οικογενειών στις οποίες δεν εργάζεται κανείς, των μελών μονογονεϊκών οικογενειών στις οποίες δεν εργάζεται κανείς,  των μακροχρόνια ανέργων στο μητρώο του ΟΑΕΔ, των ανέργων πτυχιούχων ΑΕΙ και των εγγεγραμμένων στα μητρώα άνω των 29 ετών.

Οι αποδοχές θα κυμαίνονται από 431, 75 ευρώ το μήνα για ωφελούμενους κάτω των 25 ετών έως 495,25 ευρώ το μήνα για ωφελούμενους 25 ετών και άνω.