X

Αυξήθηκαν οι Έλληνες που έκαναν χειμερινό τουρισμό στη Βουλγαρία

Τα χιονοδρομικά κέντρα της Βουλγαρίας επέλεξαν για χειμερινό τουρισμό αρκετοί Έλληνες. Ελκυστικές οι τιμές των πακέτων για Μπάνσκο. Για επιτυχημένη σεζόν κάνει λόγο η αρμόδια υπουργός.

Ant1news

Πόλο έλξης για πολλούς Έλληνες αποτελούν τα χειμερινά θέρετρα της Βουλγαρίας, όπως δείχνουν τα στοιχεία που ανακοίνωσε η Βουλγάρα υπουργός Τουρισμού, Νικολίνα Ανγκέλκοβα.

Μάλιστα, οι αφίξεις τουριστών από την Ελλάδα αυξήθηκαν κατά 6% κατά τη χειμερινή τουριστική περίοδο Δεκεμβρίου 2014-Μαρτίου 2015, με το Μπάνσκο να αποτελεί κορυφαία επιλογή, κυρίως λόγω των οργανωμένων πακέτων διακοπών, οι τιμές των οποίων καθιστούν τα θέρετρα της γείτονος ανταγωνιστικότερα σε σχέση με αυτά της Βόρειας Ελλάδας.

Σημαντικό ρόλο για την πετυχημένη χειμερινή τουριστική περίοδο, για τον βουλγαρικό τουρισμό, έπαιξε και η πρωτοβουλία της κυβέρνησης να προωθήσει πλαίσιο νομοθετικών ρυθμίσεων προκειμένου να διευκολυνθεί η κατασκευή υποδομών στα χιονοδρομικά κέντρα.

Γενικότερα, από το Δεκέμβριο του 2014 έως το Μάρτιο του 2015 επισκέφτηκαν τη Βουλγαρία 1,2 εκατ. τουρίστες, 8,2% περισσότεροι σε σχέση με το προηγούμενο έτος, εξασφαλίζοντας στη Βουλγαρία έσοδα που ξεπερνούν τα 327 εκατ. ευρώ.

Η μεγαλύτερη αύξηση των τουριστικών αφίξεων (κατά 30%) καταγράφηκε από την Τουρκία, ενώ 20% αυξήθηκαν οι αφίξεις τουριστών από την Ιταλία, 10% οι αφίξεις από τη Γερμανία και 8% από την Αυστρία.