X

Bild: Η Ελλάδα οδεύει προς τη χρεοκοπία – Πιθανή λύση το Geuro

Την εισαγωγή παράλληλου νομίσματος εξετάζει η κυβέρνηση σύμφωνα με τη Bild. Κάνει λόγο για επικείμενη χρεοκοπία και επικαλείται τις δηλώσεις Μάιερ.

Ant1news

Μετά τη Handelsblatt που κυκλοφόρησε πρόσφατα με πρωτοσέλιδο που φέρει τον τίτλο «Σενάριο Geuro», η Bild επαναφέρει το θέμα διερωτώμενη εάν ένα παράλληλο νόμισμα μπορεί να βοηθήσει τη χώρα.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, υπό τον τίτλο: «Μπορεί το Geuro να σώσει την Ελλάδα; Δεύτερο νόμισμα για την επίλυση της οικονομικής κρίσης» η ελληνική κυβέρνηση εξετάζει την εισαγωγή ενός δεύτερου νομίσματος, του Geuro, λόγω της επικείμενης χρεοκοπίας.

Η εφημερίδα σχολιάζει ότι η ιδέα ανήκει στον πρώην επικεφαλής οικονομολόγο της Deutsche Bank, Τόμας Μάιερ, ο οποίος μάλιστα αποκάλυψε ότι τη σκέψη του αυτή την είχε μοιραστεί με τον έλληνα πρωθυπουργό αλλά και με τον Γιάνη Βαρουφάκη.

Πλεονέκτημα του Geuro, κατά τον Μάιερ, είναι ότι θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί μέσα σε λίγες εβδομάδες, ενώ και οι τουρίστες που θα θελήσουν να επισκεφθούν την Ελλάδα, θα μπορούν να πληρώνουν σε Geuro.