X

Ομάδα Έργου για ανάπτυξη των ψηφιακών συναλλαγών

Ο Παναγιώτης Ρουμελιώτης υπεύθυνος για διερεύνηση των δυνατοτήτων συμμετοχής της Ελλάδας στην Τράπεζα των BRICS. Συγκρότηση Ομάδας Έργου για περιορισμό της χρήσης μετρητών.

Ant1news

Σχέδιο για την ανάπτυξη των ψηφιακών συναλλαγών επεξεργάζεται η κυβέρνηση και γι αυτό προχωρά στη συγκρότηση Ομάδας Έργου, που θα εκπονήσει εντός 30 ημερών μια στρατηγική για το δραστικό περιορισμό της κυκλοφορίας του φυσικού χρήματος.

Σε αυτό συμφώνησαν ο Γιάννης Δραγασάκης και το Διοικητικό Συμβούλιο της Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών σε σημερινή τους συνάντηση, στην οποία συζητήθηκε η ρευστότητα του τραπεζικού τομέα, η συμβολή των τραπεζών στην καταπολέμηση της φοροδιαφυγής και η βελτίωση της εισπραξιμότητας των δημόσιων εσόδων.

Παράλληλα, ορίστηκε υπεύθυνος ο Παναγιώτης Ρουμελιώτης για τη διερεύνηση των δυνατοτήτων συμμετοχής της Ελλάδας στη Νέα Αναπτυξιακή Τράπεζα των BRICS (New Development Bank) μετά τη σχετική πρόταση που υποβλήθηκε προς τη χώρα μας.

Ακόμα, συμφωνήθηκε να υπάρξει περαιτέρω συνεργασία με στόχο τη βέλτιστη αξιοποίηση των δυνατοτήτων που προκύπτουν από μια δέσμη αναπτυξιακών πρωτοβουλιών («επενδυτικό σχέδιο Juncker», διάφορα ευρωπαϊκά προγράμματα κ.λπ.). Αντιπρόεδρος ενημέρωσε και για την πορεία υλοποίησης του στόχου της κυβέρνησης για τη σύσταση Εθνικής Αναπτυξιακής Τράπεζας.