X

Bloomberg: Πρόσθετα μέτρα 3 δις ζητούν οι δανειστές

Χωρίς καμία αλλαγή στη δημοσιονομική πολιτική, η Ελλάδα θα ολοκληρώσει το έτος με πρωτογενές έλλειμμα της τάξης του 0,5% του ΑΕΠ, αναφέρει ο αξιωματούχος.

Ant1news

Τουλάχιστον 3 δισ. ευρώ μέσω πρόσθετων δημοσιονομικών μέτρων πρέπει να αντλήσει η κυβέρνηση της Ελλάδας, έως το τέλος του τρέχοντος έτους για να καλύψει τους κατώτατους αποδεκτούς από τους πιστωτές δημοσιονομικούς στόχους, όπως ανέφερε αξιωματούχος με γνώση των συνομιλιών στο Bloomberg.

Οι μειώσεις θα φέρουν το πρωτογενές πλεόνασμα το 2015 λίγο πάνω από το 1% του Ακαθάριστου Εθνικού Προϊόντος, έναν στόχο που ο Έλληνας υπουργός Εσωτερικών Νίκος Βούτσης θεωρεί αποδεκτό.

Χωρίς καμία αλλαγή στη δημοσιονομική πολιτική, η Ελλάδα θα ολοκληρώσει το έτος με πρωτογενές έλλειμμα της τάξης του 0,5% του ΑΕΠ, αναφέρει ο αξιωματούχος στο πρακτορείο Bloomberg. Σημειώνεται ότι το πρωτογενές ισοζύγιο δεν περιλαμβάνει τις πληρωμές τόκων.

Άλλος αξιωματούχος που συμμετέχει στις συνομιλίες δήλωσε επίσης ότι οι δύο πλευρές εξακολουθούν να απέχουν αρκετά στο μέτωπο των μεταρρυθμίσεων στην αγορά εργασίας και στο συνταξιοδοτικό σύστημα. Σύμφωνα με την ίδια πηγή δεν μπορεί να γίνει καμία οριστική προβολή του δημοσιονομικού κενού της Ελλάδας.

Πάντως, εκπρόσωπος του ελληνικού υπουργείου Οικονομικών αρνήθηκε να σχολιάσει, αναφέρει το Bloomberg.

Χθες το Bloomberg μετέδιδε, επικαλούμενο καλά πληροφορημένες πηγές, ότι οι κυβερνήσεις της ευρωζώνης εξετάζουν τη συγκρότηση πακέτου βοήθειας για την Ελλάδα ως «μαξιλάρι» για την ελληνική οικονομία σε περίπτωση που αναγκαστεί να βγει από το ευρώ.