X

Λεουτσάκος: Όχι στην ιδιωτικοποίηση του ΟΛΠ

Αντίθετος με την αποκρατικοποίηση του ΟΛΠ εμφανίστηκε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ. Τι είπε για το ενδεχόμενο λήψης νέων μέτρων.

Ant1news

Όχι στις ιδιωτικοποιήσεις και την παραχώρηση του ΟΛΠ λέει ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Στάθης Λεουτσάκος.

«Προσωπικά δεν συμφωνώ. Λιμάνια της χώρας και ιδιαίτερα το λιμάνι του Πειραιά δεν μπορούν να ιδιωτικοποιηθούν» είπε στο Βημα FM συμπληρώνοντας πως «η ανάπτυξη του λιμανιού είναι υπόθεση του Δημοσίου, αλλά οι ιδιωτικοποιήσεις, έτσι όπως τις γνωρίσαμε, θεωρώ ότι είναι μείζον λάθος να υποχωρήσει η κυβέρνηση και να τις προκηρύξει».

Σε ότι το ενδεχόμενο λήψης νέων μέτρων ο κ. Λεουτσάκος είπε ότι δεν υπάρχει περίπτωση να ληφθούν και πρόσθεσε πως «αυτό που θα κάνουμε, είναι να κινηθούμε στο πλαίσιο των προγραμματικών δεσμεύσεων. Εάν το πλαίσιο είναι τέτοιο που μάς υποχρεώνει να δούμε τη λαϊκή κυριαρχία, θα δούμε και την προσφυγή στον ελληνικό λαό.

Δεν έχει νόημα τι θα κάνει κάποιος ή κάποιοι βουλευτές, το μεγάλο ζήτημα είναι ποια πορεία θα τραβήξει ο τόπος. Σε αυτή την υπόθεση, η ίδια η κυβέρνηση, το σύνολο της κοινοβουλευτικής ομάδας, έχει σταθερές. Δεν είναι τι θα κάνει ο βουλευτής ο μεμονωμένος. Το σύνολο της κοινοβουλευτικής ομάδας έχει μια δέσμευση με βάση το πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης και η κυβέρνηση έχει μια δέσμευση με βάση τις προγραμματικές δηλώσεις στη Βουλή».