X

Τον Ιούνιο έρχεται νομοσχέδιο για τα προβλήματα στο ΕΣΥ

Το γνωστοποίησε ο υπουργός Υγείας κατά τη συνάντησή του με εκπροσώπους των νοσοκομειακών γιατρών.

Ant1news



Στα μέσα Ιουνίου αναμένεται να κατατεθεί στη Βουλή από το Υπουργείο Υγείας νομοσχέδιο για τη στήριξη του ΕΣΥ και την αναμόρφωση της ιατρικής νομοθεσίας. Για την κατάθεση του νομοσχεδίου ενημέρωσε σήμερα τους εκπρόσωπους της Ομοσπονδίας Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδος (ΟΕΝΓΕ) η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας.

Οι εκπρόσωποι των νοσοκομειακών γιατρών συζήτησαν στο υπουργείο όλα τα καίρια θέματα που τους απασχολούν, τόσο με τον υπουργό Υγείας Παναγιώτη Κουρουμπλή, όσο και με τον αναπληρωτή υπουργό Ανδρέα Ξανθό.

Όπως ανέφερε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο πρόεδρος της ΟΕΝΓΕ, Δημήτρης Βαρνάβας, «το νομοσχέδιο αυτό, όπως ενημερωθήκαμε, θα στοχεύει στην επίλυση των προβλημάτων που έχουν συσσωρευθεί στο ΕΣΥ και την πλήρη αναμόρφωση της ιατρικής νομοθεσίας, που χρονολογείται από την εποχή του Μεταξά».

Από πλευράς του, ο αναπληρωτής υπουργός χαρακτήρισε εποικοδομητική τη συνάντηση και δεσμεύτηκε για μια ακόμη φορά για την αποπληρωμή των εφημεριών του πρώτου τριμήνου του 2015, στις 27 Μαΐου του τρέχοντος έτους.