X

Παντρεύεται τον «καλό» του ο Πρωθυπουργός του Λουξεμβούργου

Είναι ο πρώτος εν ενεργεία αρχηγός κράτους στην ΕΕ που παντρεύεται πρόσωπο του ίδιου φύλου.

Ant1news

Τον εκλεκτό της καρδιάς του παντρεύεται ο πρωθυπουργός του Λουξεμβούργου Σαβιέ Μπετέλ.  

 «Eχω μόνο μια ζωή και δεν θέλω να την κρύψω» είπε στους συμπολίτες του ανακοινώνοντας τον γάμο που θα γίνει σε μια σεμνή τελετή.

Τα διεθνή μέσα ενημέρωσης αναφέρουν ότι το ζευγάρι δεν θα φύγει τώρα για μήνα του μέλιτος καθώς οι υποχρεώσεις του πρωθυπουργού δεν το επιτρέπουν: θα πρέπει να αναχωρήσει για το Καζακστάν όπου θα συμμετάσχει σε οικονομικό φόρουμ.

Το κοινοβούλιο του Λουξεμβούργου έγινε πέρυσι το ένατο νομοθετικό σώμα της Ε.Ε που άνοιγε τον δρόμο για τον γάμο μεταξύ ομοφυλοφίλων.

Λίγες μέρες αργότερα ο  Μπετέλ αποκάλυψε στους «Los Angeles Times» ότι ο σύντροφός του με τον οποίο είχε σχεση από το 2010 και είχαν συνάψει σύμφωνο ελεύθερης συμβίωσης, του έκανε πρόταση γάμου κι εκείνος είπε το «ναι». 

Ο Μπετέλ έγινε δήμαρχος του Λουξεμβούργου σε ηλικία 38 ετών και από το 2010  μίλησε ανοιχτά για τις σεξουαλικές του προτιμήσεις. Πριν από 1,5 χρόνο ανέλαβε την εξουσία του Λουξεμβούργου, μετά τη νίκη του κόμματός του στις εκλογές, βάζοντας τέλος στην επί 19 χρόνια πρωθυπουργία του Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, ο οποίος ανέλαβε την προεδρία της Κομισιόν.  

Ο σύντροφος του ομοφυλόφιλου πρωθυπουργού της Λουξεμβούργου είναι ο αρχιτέκτονας Γκοτιέ Ντεστενέ. Παρών στην τελετή θα είναι ο παλιός φίλος του ζευγαριού και παρουσιαστής, Στεφάν Μπερν. 

Υπενθυμίζεται ότι πριν από λίγους μήνες ο βουλευτής Νίκος Νικολόπουλος με ένα σχόλιό του στο Twitter προκάλεσε σάλο και παραλίγο διπλωματικό επεισόδιοΟ κ. Νικολόπουλος με το tweet του επέκρινε την επιλογή του πρωθυπουργού του Λουξεμβούργου να πει «ναι» στην πρόταση γάμου που του έκανε ο σύντροφός του.