X

Φίλης: Δεν θα δεχθούμε τελεσίγραφα

Αν οι δανειστές πουν «αυτό είναι το πρόγραμμα και πάρτε το», τότε το τελεσίγραφο αυτό θα είναι και το αντικείμενο δημοψηφίσματος, είπε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ.

Ant1news

Στο κλίμα των σκληρών διαπραγματεύσεων, που διεξάγονται μέσα σε συνθήκες χρηματοδοτικής ασφυξίας, αναφέρθηκε το πρωί της Κυριακής ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Φίλης.

Η Κυβέρνηση δεν είναι δυνατό να δεχθεί τελεσίγραφα και απορρίπτει κάθε λογική υποταγής της χώρας, είπε μιλώντας στο MEGA ο Νίκος Φίλης.

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση απάντησε ότι όλα είναι ανοιχτά στην περίπτωση κλιμάκωσης εκβιασμών. Πως δηλαδή, αν υπάρξει τελεσίγραφο από την πλευρά των δανειστών του τύπου «αυτό είναι το πρόγραμμα και πάρτε το», τότε το τελεσίγραφο αυτό θα είναι και το αντικείμενο δημοψηφίσματος καθώς η Κυβέρνηση θα απορρίψει αυτή την εκβιαστική λογική.

Αλίμονο αν η Ευρώπη μας πει ότι η έκφραση του ελληνικού λαού, ένα δημοψήφισμα, ισοδυναμεί με τη χρεοκοπία της χώρας, είπε ο κ. Φίλης ο οποίος ωστόσο ανέφερε πως προεκλογικά ο ΣΥΡΙΖΑ είχε την ψευδαίσθηση ότι οι εταίροι θα έδειχναν μεγαλύτερη ελαστικότητα.