X

«Βόμβα»-Ρωμανιά: Αναστολή κι όχι ακύρωση της ρήτρας μηδενικού ελλείμματος

Το αποκάλυψε στο Πρωινό ΑΝΤ1 ο γγ Κοινωνικών Ασφαλίσεων. Τι είπε ο Γαβριήλ Σακελλαρίδης.

Ant1news



Στην αποκάλυψη ότι δεν θα ακυρωθεί η ρήτρα μηδενικού ελλείμματος στις συντάξεις, αλλά θα «παγώσει» επ΄ αόριστον, προχώρησε σήμερα ο γενικός γραμματέας κοινωνικών ασφαλίσεων, Γιώργος Ρωμανιάς, μιλώντας στο Πρωινό ΑΝΤ1.

Όπως είπε ο κ. Ρωμανιάς, η ρήτρα μηδενικού ελλείμματος, καθώς και οι δύο νόμοι για τις κύριες συντάξεις αφορούν σε αναστολή και όχι σε κατάργηση. Ο γγ κοινωνικών ασφαλίσεων έκανε λόγο για λόγους σκοπιμότητας, ενώ είπε ότι από τον Σεπτέμβρη και μετά, θα εφαρμοστεί σχέδιο για το μέλλον του ασφαλιστικού συστήματος.

Είτε καταργηθεί, είτε ανασταλεί η ρήτρα μηδενικού ελλείμματος, μειώσεις στις συντάξεις θα υπάρχουν, ανέφερε από πλευράς του ο Αλέξης Μητρόπουλος, μιλώντας επίσης για το θέμα στο Πρωινό ΑΝΤ1.

Σημειώνεται ότι το Μέγαρο Μαξίμου με non paper το απόγευμα της Παρασκευής ανέφερε ότι η κυβέρνηση «θα ακυρώσει νομοθετικά την ρήτρα μηδενικού ελλείμματος στις επικουρικές συντάξεις ώστε να παραμείνουν όπως έχουν διαμορφωθεί στις 31.12.2014».

Ερωτώμενος για την «βόμβα» του Γιώργου Ρωμανιά, κατά την τακτική ενημέρωση των πολιτικών συντακτών, ο Γαβριήλ Σακελλαρίδης είπε ότι η πρόβλεψη για ρήτρα μηδενικού ελλείμματος στις επικουρικές συντάξεις δεν θα καταργηθεί, αλλά θα αναβληθεί και τόνισε ότι «όποιος κι αν είναι ο τρόπος, η ουσία είναι πως δεν θα ισχύσει. Τους πολίτες τους νοιάζει να μην κοπούν οι επικουρικές συντάξεις», είπε προσθέτοντας ότι αυτό αποτελεί και προτεραιότητα της Κυβέρνησης στην διαπραγμάτευση, ενώ συμπλήρωσε ότι προ ημερών με απόφαση του Δημήτρη Στρατούλη δόθηκε εντολή να μην υπάρξουν περικοπές στο ΕΚΑΣ, βάσει άλλης δέσμευσης που υπήρχε, επισημαίνοντας ότι αυτό δείχνει την πολιτική βούληση της Κυβέρνησης