X

Bloomberg: Τρεις εβδομάδες ζωής στις τράπεζες χωρίς συμφωνία

Οι Ευρωπαίοι χάνουν την υπομονή τους με τον Πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, αναφέρει το Bloomberg και υπογραμμίζει την έλλειψη ρευστότητας.

Ant1news



Την δραματική κατάσταση της ρευστότητας στην ελληνική οικονομία υπογραμμίζει το πρακτορείο Bloomberg, σε κύριο δημοσίευμα του στην ιστοσελίδα του και αναφέρεται στις διαπραγματεύσεις μεταξύ Ελλάδας και δανειστών.

Σύμφωνα με το Bloomberg, οι Ευρωπαίοι αρχίζουν χάνουν την υπομονή τους με τον Πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, που είπε στις 14 Μαΐου ότι δεν θα κάνει πίσω από τα βασικά αιτήματά του, όπως αναφέρεται.

Στο δημοσίευμα τονίζεται η φυγή καταθέσεων από τις ελληνικές τράπεζες και πως γίνεται συνεχώς χρήση του μηχανισμού έκτακτης ρευστότητας της κεντρικής τράπεζας της χώρας, προκειμένου να αντιμετωπιστεί η έλλειψη ρευστότητας. «Το χειρότερο σενάριο, είναι αυτή η γραμμή ζωής να εκπνεύσει σε τρεις εβδομάδες, ωθώντας τις τράπεζες στην χρεοκοπία», λένε ορισμένοι οικονομολόγοι, σύμφωνα με το Bloomberg.

Όπως αναφέρεται, η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα θα μπορούσε να αυξήσει την πίεση στις ελληνικές τράπεζες. Μία τέτοια κίνηση, αναφέρεται, θα μπορούσε να προκαλέσει περαιτέρω εκροή τραπεζικών καταθέσεων και να ασκήσει πίεση στον Αλέξη Τσίπρα να επιλέξει μεταξύ μίας συμφωνίας ή της επιβολής περιορισμών στην κίνηση κεφαλαίων (capital controls).