X

Δήμαρχος Γλυφάδας: Προϊόντα χωρίς μεσάζοντες αλλά με σεβασμό στη νομιμότητα

Οργισμένη αντίδραση του Γιώργου Παπανικολάου από την επίθεση στο πρόσωπό παράταξης που πρόσκειται στον ΣΥΡΙΖΑ, σχετικά με τη διάθεση προϊόντων χωρίς μεσάζοντες.

Ant1news


Του Γιώργου Παπακωνσταντίνου

“Φωτιές” άναψε στο Δήμο Γλυφάδας, η αυθαίρετη -όπως υποστηρίζει η δημοτική αρχή-διάθεση προϊόντων χωρίς μεσάζοντες σε πολυσύχναστο δρόμο της πόλης, που είχε προγραμματιστεί το περασμένο Σάββατο το πρωί. Η συγκεκριμένη δράση, σύμφωνα με την διοίκηση του δήμου, ακυρώθηκε μετά από επέμβαση της αστυνομίας, καθώς η ομάδα των παραγωγών δεν είχε λάβει την απαραίτητη άδεια. 

Η ακύρωση της δράσης πυροδότησε την επίθεση της αντιπολίτευσης-παράταξη που πρόσκεινται στο ΣΥΡΙΖΑ-στον Δημάρχο Γλυφάδας, με τον Γιώργο Παπανικολάου, να απαντάει με καυστικό τρόπο: “Η δημοτική παράταξη του κ. Ταστάνη, με προκλητική περιφρόνηση και στη νομιμότητα, αλλά και στους εκατοντάδες εμπόρους και παραγωγούς της πόλης μας, εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία υπερασπίζεται την παρανομία, ισοπεδώνοντας μάλιστα τις έννοιες της αλληλεγγύης και της κοινωνικής δικαιοσύνης, τις οποίες έμπρακτα υπερασπίζεται η νέα δημοτική αρχή”. 

Σύμφωνα με τον Δήμαρχο Γλυφάδας, η ομάδα των παραγωγών δεν ανταποκρίθηκε στο διπλό κάλεσμά του, αφενός να καταθέσει επίσημα αίτηση αδειοδότησης για την πραγματοποίηση της συγκεκριμνένης δράσης, και αφετέρου να απευθύνει ανοιχτή πρόσκληση σε όποιον παραγωγό ήθελε να συμμετάσχει. “Η διάθεση προϊόντων “χωρίς μεσάζοντες”, όπως αποκαλείται, μπορεί να πραγματοποιηθεί και στην πόλη μας, αρκεί φυσικά να τηρούνται όλοι οι κανόνες νομιμότητας, διαφάνειας και προστασίας της πόλης και της γειτονιάς που φιλοξενεί τη σχετική δράση”, σημείωνε ο Δήμαρχος Γλυφάδας, τονίζοντας με νόημα πως “ο σεβασμός στα δικαιώματα και των κατοίκων και του εμπορικού και επιχειρηματικού κόσμου της Γλυφάδας θα είναι απόλυτος και σίγουρα δεν θα μπαίνει στο ζύγι της κυβερνητικής δημοτικής παράταξης.”

Από την πλευρά της, η δημοτική κίνηση «Ανατροπή στη Γλυφάδα – Αγωνιστική Ριζοσπαστική Συνεργασία» κάνει λόγο για απαράδεκτη ενέργεια της δημοτικής Αρχής και καταγγέλλει τον δήμαρχο «που με τις παρεμβάσεις του για εισαγγελική παραγγελία και με τη συνδρομή πολλών αστυνομικών δυνάμεων κατάφεραν να ακυρώσουν τη διάθεση στην πόλη μας προϊόντων ευρείας κατανάλωσης χωρίς μεσάζοντες».