X

Τατούλη: Να πάψει ο κυβερνητικός λαϊκισμός για τη θρησκευτική συνείδηση των Ελλήνων

"Η πίστη είναι αναφαίρετο ανθρώπινο δικαίωμα και δεν μπορεί να στηλιτευτεί από κανέναν" τονίζει σε ανακοίνωσή της η πολιτευτής Αρκαδίας.

Ant1news

 

Να πάψει ο λαϊκισμός από την αριστερή κυβέρνηση της χώρας σχετικά με την θρησκευτική συνείδηση των Ελλήνων, ζητά η πολιτευτής Αρκαδίας Εύη Τατούλη.

Η κ. Τατούλη ζητά συγκεκριμένα: «Δημοψήφισμα τώρα για το διαχωρισμό εκκλησίας – κράτους, ή επιτέλους η πρώτη αριστερή κυβέρνηση να πάψει το λαϊκισμό σε βάρος της θρησκευτικής συνείδησης των Ελλήνων».

Όπως σημειώνει, μεταξύ άλλων, σε ανακοίνωσή της «η πίστη είναι αναφαίρετο ανθρώπινο δικαίωμα και δεν μπορεί να στηλιτευτεί από κανέναν. Ζούμε σε μια δημοκρατία και δεν υπάρχει κανένας Στάλιν που να απαγορεύει την θρησκευτική συνείδηση».

«Αν η κυβέρνηση τιμά την λαϊκή εντολή για τερματισμό της ανθρωπιστικής κρίσης προκρίνοντας το δημοψήφισμα ως τον τελικό κριτή, ας κάνει το ίδιο και για το διαχωρισμό εκκλησίας κράτους. Αν θέλει μάλιστα να στηρίξει τις προεκλογικές της δεσμεύσεις τότε θα πρέπει να ξεκαθαρίσει τις ιδεολογικές της αγκυλώσεις θέτοντας το λαό τελικό κριτή», καταλήγει η κ. Τατούλη.