X

Απάντηση Βαρουφάκη στην Σακελλαρίου

Προσηλωμένος στην αρχή του τεκμηρίου αθωότητας δηλώνει ο Γιάνης Βαρουφάκης στην απαντητική του επιστολή προς την Αναστασίου Σακελλαρίου.

Ant1news

Απάντηση στην επιστολή παραίτησης της Αναστασίας Σακελλαρίου απέστειλε ο υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης.

Συγκεκριμένα, ο υπουργός Οικονομικών γράφει: «Έλαβα την επιστολή παραίτησής σας της 7ης Μαΐου 2015, την οποία έκανα αποδεκτή σεβόμενος την απόφασή σας». 

Και προσθέτει: «Θέλω να σας ευχαριστήσω για την συνεργασία που είχαμε του τελευταίους μήνες. Η συνεισφορά σας, υπό αντίξοες συνθήκες, στην προσπάθεια του υπουργείου Οικονομικών  και της κυβέρνησης να διεκδικήσεις από τους θεσμούς, και ιδίως από τον ESM-EFSF, τα αυτονόητα καταγράφεται ως σημαντική».

«Τέλος, επιτρέψτε μου να χρησιμοποιήσω την ευκαιρία αυτή για να δηλώσω άλλη μια φορά την προσήλωσή μου στην αρχή του τεκμηρίου αθωότητας – μια αρχή που, δυστυχώς, στην χώρα μας δοκιμάζεται σχεδόν συστηματικά», σημειώνει ο κ. Βαρουφάκης.  

Υπενθυμίζεται ότι την παραίτηση της διευθύνουσας συμβούλου του ΤΧΣ είχε ζητήσει η κυβέρνηση, εξ' αιτίας της εμπλοκής του ονόματός της στο θέμα του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου, στο οποίο διατέλεσε στέλεχος και μέλος της επιτροπής χρηματοδοτήσεων κατά το έτος 2012.