X

NYT: Ο Βαρουφάκης λέει ότι έχει σε βίντεο το Eurogroup στη Ρίγα!

«Ένας υπουργός Οικονομικών που ταιριάζει σε ελληνική τραγωδία;» είναι ο τίτλος του αφιερώματος. Η απάντηση Βαρουφάκη στο δημοσίευμα των New York Times.

Ant1news

Αφιέρωμα στον Γιάνη Βαρουφάκη φιλοξενούν οι New York Times στην ηλεκτρονική τους έκδοση, με δηλώσεις του Έλληνα υπουργού Οικονομικών, ο οποίος κάνει και αρκετές αποκαλύψεις. 

Το περιοδικό κυκλοφορεί το Σάββατο, ωστόσο, στην ηλεκτρονική του έκδοση υπάρχει η συνέντευξη, που παραχώρησε ο κ. Βαρουφάκης. Ο Έλληνας υπουργός Οικονομικών αρνείται κατηγορηματικά πως δέχθηκε σκληρή επίθεση στο Eurogroup που έγινε στη Ρίγα της Λετονίας και  διαψεύδει τα σχετικά δημοσιεύματα.

Μάλιστα, σύμφωνα με την εφημερίδα ο Γιάνης Βαρουφάκης είπε ότι έχει βιντεοσκοπήσει το Eurogroup, αλλά δεν μπορεί να το δώσει στη δημοσιότητα, λόγω των κανόνων εμπιστευτικότητας που υπάρχουν με τους συναδέλφους του υπουργούς.

«Όλα αυτά τα δημοσιεύματα που λένε ότι με έβρισαν, ότι με είπαν διάφορα, ότι μου είπαν ότι σπαταλάω το χρόνο και όλα αυτά. Αφήστε με να πω ότι το διαψεύδω ολόψυχα», δηλώνει στους New York Times ο Γιάνης Βαρουφάκης.

Το άρθρο έχει τίτλο «Ένας υπουργός Οικονομικών που ταιριάζει σε ελληνική τραγωδία;» και μεταξύ άλλων περιγράφει όλο το σκηνικό των διαπραγματεύσεων, μετά την εκλογή του ΣΥΡΙΖΑ.

Σύμφωνα με τον Γιάνη Βαρουφάκης η ελληνική κυβέρνηση δεν υποχωρεί από τις «κόκκινες γραμμές της» καθώς αυτό είναι το σωστό για τις νέες γενιές και πως μόνο με αυτόν τον τρόπο η νεολαία μας μπορεί να ελπίζει σε ένα καλύτερο αύριο.

Παράλληλα, απαντώντας στην ερώτηση του δημοσιογράφου για το εάν αναησυχεί για την ελληνική οικονομία σήμερα, λέει: «Είμαι τρομοκρατημένος. Τρομοκρατημένος και εμβρόντητος».

Ωστόσο, σημειώνει η οικονομία πρέπει να περάσει από αυτή τη δύσκολη φάση, για να βελτιωθεί η κατάσταση στο μέλλον, μέσω μίας επωφελούς συμφωνίας, καθώς δεν υπάρχει άλλη λύση.

Πάντως, ο Γιάνης Βαρουφάκης, κατά την προσέλευσή του στο ΕΒΕΑ, ρωτήθηκε για το δημοσίευμα των New York Times και έδωσε την εξής απάντηση: «Ο σεβασμός μου στην εμπιστευτικότητα των συνομιλιών μου με τους εταίρους μου, με τους ομολόγους μου, με τους θεσμούς, είναι παραδειγματικός και νομίζω ότι όλοι τον έχουν καταγράψει και τον κατανοούν».