X

Τετ α τετ Τσίπρα-Γιούνκερ το μεσημέρι στην Ρίγα

Στο επίκεντρο θα τεθούν η πορεία της διαπραγμάτευσης και η προοπτική επίτευξης συμφωνίας το ταχύτερο, στον απόηχο και της συνάντης του Πρωθυπουργού με Ολάντ και Μέρκελ.

Ant1news

Με τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν Κλοντ Γιούνκερ θα συναντηθεί την Παρασκευή ο Αλέξης Τσίπρας,  στη Ρίγα της Λετονίας, στο περιθώριο της Συνόδου Κορυφής.

Η συνάντηση, που ανακοινώθηκε μέσω Twitter απο τον εκπρόσωπο τύπου του Προέδρου της Κομισιόν, Μαργαρίτη Σχοινά, θα πραγματοποιηθεί στις 14:30.

Σε αυτήν αναμένεται να τεθούν επί τάπητος η πορεία των διαπραγματεύσεων, η ανάγκη αμοιβαίων υποχωρήσεων σε "καυτά" θέματα που διατηρούν το χάσμα μεταξύ Ελλάδας και πιστωτών και η επίδειξη πολιτικής βούλησης απο όλες τις πλευρές, ώστε να υπάρξει συμφωνία το συντομότερο, ει δυνατόν και μέσα στον Μάιο όπως επιδιώκει η Κυβέρνηση, δεδομένης και της ασφυκτικής έλλειψης ρευστότητας που αντιμετωπίζει η Αθήνα, η οποία πρέπει πέραν των εσωτερικών δαπανών της, να αποπληρώσει μέχρι το τέλος Αυγούστου και τοκοχρεολύσια ύψους περίπου δέκα δις ευρώ προς τους διεθνείς πιστωτές της.

Το τετ α τετ του Πρωθυπουργού με τον Ζαν Κλοντ Γιούνκερ θα λάβει χώρα και στον απόηχο της τριμερούς συνάντησης Τσίπρα-Μέρκελ-Ολάντ χθες το βράδυ στην Ρίγα, η οποία διεξήχθη σε "εποικοδομητικό κλίμα", σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές.