X

Τσίπρας: Είμαι πολύ αισιόδοξος

Την αισιοδοξία του για την έκβαση των διαπραγματεύσεων εξέφρασε ο Πρωθυπουργός από τη Ρίγα. Τι ανέφερε κυβερνητική πηγή.

Ant1news

Την αισιοδοξία του για την έκβαση των διαπραγματεύσεων και την επίτευξη συνφωνίας εξέφρασε ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, προσερχόμενος στη Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ στη Ρίγα της Λετονίας.

«Είμαι πολύ αισιόδοξος», είπε χαρακτηριστικά ο Αλέξης Τσίπρας. «Είμαι αισιόδοξος ότι μπορούμε σύντομα να φτάσουμε σε σταθερή, μακροπρόθεσμη και βιώσιμη λύση, χωρίς τα λάθη του παρελθόντος - και η Ελλάδα θα επιστρέψει με συνοχή στην ανάπτυξη», σημείωσε ο Πρωθυπουργός.

Πρόκειται για την πρώτη δήλωση του Πρωθυπουργού, λίγες ώρες μετά την συνάντηση που είχε με τη Γερμανίδα Καγκελάριο Αγκελα Μέρκελ και τον Γάλλο Πρόεδρο Φρανσουά Ολάντ.

Επίσης, χαρακτήρισε εποικοδομητικές τις επαφές που είχε με τους δύο Ευρωπαίους ηγέτες. «Η συζήτηση χθες το βράδυ με την Καγκελάριο Άγκελα Μέρκελ και τον Πρόεδρο Φρανσουά Ολάντ ήταν πολύ εποικοδομητική, σε πολύ καλή και φιλική ατμόσφαιρα», ανέφερε ο κ. Τσίπρας.

«Πείστηκα ότι οι δύο ηγέτες δεν θέλουν να γίνει το ατύχημα», τόνισε την ίδια ώρα κυβερνητικός αξιωματούχος για την τριμερή συνάντηση και αναφέρθηκε στα θέματα αγκάθια των διαπραγματεύσεων. «Δεν αρκεί να πούμε ότι θα ανοίξει η συζήτηση για εργασιακά και ασφαλιστικό από Σεπτέμβρη. Δεν είμαι σίγουρος αν πιέζουν επειδή θέλουν να πάρουν κάτι για τις συντάξεις ή επειδή ξέρουν ότι δεν θα πάρουν κάτι για τις συντάξεις ή για τις εργασιακές σχέσεις οπότε θα επιδιώξουν να πάρουν το μάξιμουμ που μπορούν σε όλα τα άλλα. Μπορεί να παίζουν και στα δυο ταμπλό», πρόσθεσε ο ίδιος.

Η Γερμανίδα Καγκελάριος Αγκελα Μέρκελ κατά την είσοδό της δήλωσε σχετικά με τη χθεσινή συνάντηση  ότι, «ήταν φιλική και καταλήξαμε στο ότι θα πρέπει να συνεχιστούν οι συζητήσεις με τους τρεις θεσμούς», ενώ σε ότι αφορά το χρέος «θα πρέπει να γίνει περισσότερη δουλειά σε τεχνικό επίπεδο».

Σημειώνεται ότι αυτή την ώρα ο Αλέξης Τσίπρας θα συναντηθεί με τον Πρόεδρο της Κομισιόν  Ζαν Κλοντ Γιούνκερ.