X

Μήνυμα Γιούνκερ για συμφωνία... η πρόβα της γραβάτας;

Ο Αλέξης Τσίπρας είχε δηλώσει ότι θα βάλει γραβατα όταν λυθεί το θέμα του χρέους.

Ant1news

Μήνυμα για συμφωνία ή απλώς ο Γιούνκερ δεν μπορεί να συνηθίσει τον Αλέξη Τσίπρα χωρίς γραβάτα;

Αυτό το ερώτημα προκάλεσε η σημερινή κίνηση του Προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, να... φορέσει τη δική του γραβάτα στον Αλέξη Τσίπρα.

Λίγες ώρες πριν τις κατ' ιδίαν συνομιλίες τους, ο Πρωθυπουργός - όπως πάντοτε - εμφανίστηκε χωρίς γραβάτα κι πρόεδρος της Κομισιόν αποφάσισε να του "δανείσει" τη δική του. Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Τσίπρας επιμένει να μην φορά ποτέ γραβάτα κι έχει δηλώσει ότι θα το κάνει μόνο όταν λυθεί το θέμα του χρέους.

Η κίνηση αυτή έρχεται μετά το επίσημο δώρο του Ιταλού Πρωθυπουργού προς τον Έλληνα ομόλογό του, το οποίο δεν ήταν άλλο από γραβάτα…

Ο Ζαν Κλοντ Γιούνκερ σε δηλώσεις που έκανε στην WirtschaftsWoche σημείωσε ότι η παραμονή της Ελλάδας στο ευρώ «δεν αφορά μόνο την νομισματική πολιτική ή οικονομικούς λόγους αλλά έχει να κάνει και με την αξιοπρέπεια των Ελλήνων» και συμπλήρωσε:«Δεν μπορείς απλά να πετάξεις κάποιον έξω από τη νομισματική ένωση. Οι Έλληνες, πάντως, θα πρέπει να μάθουν ότι η αλληλεγγύη του ενός πρέπει να αντανακλά στην ακεραιότητα του άλλου».

Ο Αλέξης Τσίπρας προσερχόμενος στη Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ στη Ρίγα της Λετονίας εξέφρασε την αισιοδοξία του για την έκβαση των διαπραγματεύσεων και την επίτευξη συμφωνίας.