X

Λαγκάρντ για Ελλάδα: Απαιτείται πολλή δουλειά για μία συμφωνία

Δεν είναι μία γρήγορη και βρώμικη δουλειά, επισημαίνει η  επικεφαλής του ΔΝΤ για τις διαπραγματεύσεις. Πως σχολίασε τις δηλώσεις της κυβερνητική πηγή.

Ant1news



Μία πιθανή συμφωνία για την κρίση χρέους στην Ελλάδα απαιτεί πολλή δουλειά και δεν πρέπει να γίνει βιαστικά, ανέφερε την Παρασκευή η γενική διευθύντρια του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, Κριστίν Λαγκάρντ, σύμφωνα με το Reuters.

«Γνωρίζω ότι υπάρχει πολλή δουλειά να γίνει», τόνισε η κ. Λαγκάρντ σε μία εκδήλωση της κεντρικής Τράπεζας της Βραζιλίας στο Ρίο Ντε Τζανέιρο και σημείωσε ότι όλα τα εμπλεκόμενα μέρη «εργάζονται τώρα, λαμβάνουν προτάσεις, συνεργάζονται και θα συνεχίσουμε να το κάνουμε όσο πιο γρήγορα μπορούμε».

«Πρέπει να είναι μια περιεκτική προσέγγιση, όχι μια γρήγορη και βρώμικη δουλειά», πρόσθεσε η επικεφαλής του ΔΝΤ, αναφερόμενη στις διαπραγματεύσεις των δύο πλευρών.

«Κανείς δεν θέλει μία βρώμικη συμφωνία», απάντησε ελληνική κυβερνητική πηγή από τη Ρίγα, σε ερώτηση για τις δηλώσεις Λαγκάρντ, ενώ αναφορικά με τη συμμετοχή του ΔΝΤ στο πρόγραμμα της Ελλάδας σημείωσε ότι «εμείς δεν έχουμε πρόβλημα αν θέλει να είναι».