X

Ο Πατριάρχης Κύριλλος προσεύχεται να χάσει η Ρωσία στη Eurovision

Διαβάστε για ποιον λόγο δεν θέλει ο πατριάρχης Μόσχας να διακριθεί η Ρωσία στον διαγωνισμό.

Ant1news



Να χάσει η χώρα του στον διαγωνισμό της Eurovision ευχήθηκε ο πατριάρχης Μόσχας Κύριλλος, ώστε να αποφευχθεί -όπως είπε- μία εισβολή των «τραγουδιστριών με τα γένια» στη Ρωσία τον επόμενο χρόνο.

Ο πατριάρχης  Κύριλλος αναφερόταν στη νικήτρια του περσινού διαγωνισμού, την Κοντσίτα Βουρστ από την Αυστρία, η νίκη της οποίας είχε καταδικαστεί από πολλούς εκπροσώπους της πολιτικής ζωής της Ρωσίας και όχι μόνο, καθώς η ορθόδοξη Εκκλησία είχε κάνει λόγο για μία νίκη «που νομιμοποιεί την αμαρτία».

Η Πολίνα Γκαγκάρινα, που εκπροσωπεί τη Ρωσία στη φετινή Eurovision, θεωρείται ένα από τα φαβορί του τελικού που θα διεξαχθεί το βράδυ του Σαββάτου στη Βιέννη και στην περίπτωση που νικήσει, η επόμενη Eurovision θα διεξαχθεί στη Ρωσία, βάσει των όρων του διαγωνισμού.

Ο επικεφαλής της ρωσικής ορθόδοξης εκκλησίας αντιπρότεινε ότι η χώρα του πρέπει να υποστηρίζει «τα νανουρίσματα, τις θρησκευτικές ωδές και τα πατριωτικά τραγούδια». «Πρέπει να οργανώσουμε το δικό μας διαγωνισμό που θα προέβαλε την κουλτούρα μας, με στόχο να την παρουσιάσουμε σε ολόκληρο τον κόσμο» πρόσθεσε ο πατριάρχης Κύριλλος, σύμφωνα με το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων Ria Novosti.

Σημειώνεται ότι η Πολίνα Γκαγκάρινα βρέθηκε στο στόχαστρο των χρηστών των social media αυτή την εβδομάδα, μετά την ανάρτηση μίας φωτογραφίας της στο Instagram, στην οποία απεικονιζόταν να δίνει ένα φιλί στην τραγουδίστρια από την Αυστρία.

Δείτε την εμφάνιση της Ρωσίας στον 1ο ημιτελικό της Eurovision: