X

Θα παραμείνει κι άλλο το σκήνωμα της Αγίας Βαρβάρας στη χώρα μας

Με παρέμβαση του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδας, Ιερώνυμου, το ιερό λείψανο θα παραμείνει στη χώρα μας ως την εορτή του Αγίου Πνεύματος.

Ant1news

Η αθρόα προσέλευση των πιστών στο παλλαϊκό προσκύνημα του σκηνώματος της Αγίας Βαρβάρας και η ανάγκη να δοθεί παράταση στην παραμονή του στη χώρα μας, προκειμένου να δοθεί η ευκαιρία να προσκυνήσουν το Ιερό Σκήνωμα πιστοί και από άλλα μέρη της Πατρίδας μας, οδήγησε στην υποβολή του σχετικού αιτήματος, το οποίο έγινε δεκτό με ιερή συγκίνηση.

Κατόπιν προσωπικής παρεμβάσεως του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερωνύμου, ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Φαναρίου κ. Αγαθάγγελος, Γενικός Διευθυντής της Αποστολικής Διακονίας της Εκκλησίας της Ελλάδος, διετύπωσε το αίτημα του Μακαριωτάτου προς το Βατικανό και τον Ρωμαιοκαθολικό Πατριάρχη Βενετίας για την περαιτέρω παραμονή του Ιερού Σκηνώματος της Μεγαλομάρτυρος Αγίας Βαρβάρας στον Ι. προσκυνηματικό Ναό της Αγίας Βαρβάρας του ομωνύμου  Δήμου Αττικής μέχρι και την Δευτέρα  1η Ιουνίου ημέρα εορτής του Αγίου Πνεύματος.

Την Κυριακή 24 Μαίου το Ιερό Σκήνωμα θα μεταφερθεί στην πόλη του Πειραιά και θα τεθεί σε προσκύνημα μέχρι τις 18.30 μ.μ. στον καθεδρικό Ι. Ναό της Αγίας Τριάδος του Πειραιά και το βράδυ θα επιστρέψει στο Ιερό Προσκύνημα της Αγίας Βαρβάρας.

Καθ’ όλη την ερχόμενη εβδομάδα θα τελούνται καθημερινά η θεία Λειτουργία και Ιερές Ακολουθίες.