X

Σαπέν: Πρέπει να εμπιστευτούμε τον Αλέξη Τσίπρα

Έχει σημειωθεί σημαντική πρόοδος «στη διαδικασία, στον τρόπο που διεξάγονται οι συνομιλίες», σύμφωνα με τον Γάλλο υπουργό Οικονομικών.

Ant1news



Να υπάρξει εμπιστοσύνη προς τον Έλληνα Πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα, ζητά ο υπουργός Οικονομικών της Γαλλίας, Μισέλ Σαπέν, σε συνέντευξη του στο περιοδικό Politico, αναφερόμενος στις διαπραγματεύσεις μεταξύ της Ελλάδας και των ευρωπαίων εταίρων.

«Πρέπει να τον εμπιστευτούμε», σημειώνει ο Μισέλ Σαπέν και αναφερόμενος στην εξέλιξη της διαπραγμάτευσης επισημαίνει ότι έχει μάθει να μην είναι «ούτε αισιόδοξος, ούτε απαισιόδοξος». «Θα αντιμετωπίσουμε τη δεδομένη κατάσταση», υπογραμμίζει.

Συγκρίνοντας το κλίμα των διαπραγματεύσεων την παρούσα χρονική στιγμή με εκείνο που επικρατούσε τους τρεις πρώτους μήνες αφότου ανέλαβε καθήκοντα η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, ο Σαπέν τονίζει ότι έχει σημειωθεί σημαντική πρόοδος «στη διαδικασία, στον τρόπο που διεξάγονται οι συνομιλίες», ωστόσο σημειώνει ότι οι διαβουλεύσεις πρέπει να επιταχυνθούν και να ενταθούν.

Ο Μισέλ Σαπέν αναφέρεται και στο ενδεχόμενο να κατατεθεί προς έγκριση από το ελληνικό κοινοβούλιο η όποια συμφωνία με τους εταίρους. «Ακούμε πολλά διαφορετικά πράγματα από την Αθήνα, ωστόσο υπάρχει ένας άνδρας που πρέπει να επιτύχει και αυτός είναι ο πρωθυπουργός, επομένως πρέπει να τον εμπιστευτούμε», επισημαίνει ο Γάλλος υπουργός Οικονομικών.

Χθες, ο Σαπέν ξεκαθάρισε ότι δεν τίθεται ζήτημα παράλληλου νομίσματος για την Ελλάδα, ενώ σημείωσε ότι η χώρα μας πλησιάζει πιο κοντά σε συμφωνία με την ευρωζώνη στις αρχές Ιουνίου.