X

Η ώρα του 60ού Τελικού Eurovision

Με την Κοντσίτα να ανοίγει τη μεγάλη βραδιά του 60ού διαγωνισμού ξεκίνησε ο τελικός της Eurovision.

Ant1news

Από την Βιέννη θα δούμε τις 27 χώρες που διαγωνίζονται για μία θέση στον τελικό του 60ό Διαγωνισμό Τραγουδιού της Eurovision.

Η χώρα μας, την οποία εκπροσωπεί η Μαρία Έλενα Κυριάκου, με το «One Last Breath», θα διαγωνιστεί στην 15η σειρά.

Η τελική βαθμολογία της χώρας μας θα ανακοινωθεί από την Έλενα Παπαρίζου, νικήτρια του διαγωνισμού πριν από δέκα ακριβώς χρόνια. Δείτε εδώ το μήνυμα της Έλενας στην Μαρία Έλενα.

Η σειρά της εμφάνισης των χωρών είναι η εξής:

1. Σλοβενία

2. Γαλλία

3. Ισραήλ

4. Εσθονία

5. Ην. Βασίλειο

6. Αρμενία

7. Λιθουανία

8. Σερβία

9. Νορβηγία

10. Σουηδία

11. Κύπρος

12. Αυστραλία

13. Βέλγιο

14. Αυστρία

15. Ελλάδα

16. Μαυροβούνιο

17. Γερμανία

18. Πολωνία

19. Λετονία

20. Ρουμανία

21. Ισπανία

22. Ουγγαρία

23. Γεωργία

24. Αζερμπαϊτζάν

25. Ρωσία

26. Αλβανία

27. Ιταλία

Οι Έλληνες φίλοι του Διαγωνισμού έχουν δικαίωμα να ψηφίσουν στον τελικό όποιο τραγούδι επιθυμούν, εκτός από την Ελλάδα. Οι τηλεθεατές μπορούν να ψηφίσουν το τραγούδι της επιλογής τους καλώντας στο 901 111 99 ΧΧ (προσθέτοντας τα δύο τελευταία νούμερα που αντιστοιχούν στη σειρά εμφάνισης των χωρών τη βραδιά του Πρώτου Ημιτελικού) ή στέλνοντας γραπτό μήνυμα (SMS) στο 19559 με τον κωδικό της χώρας. Η χρέωση για κάθε τηλεφωνική κλήση ή SMS είναι 0,615 ευρώ (συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ).

Επίσης, οι φίλοι του διαγωνισμού μπορούν να ψηφίσουν με τη χρήση πιστωτικής κάρτας, μέσα από την ειδική εφαρμογή για συσκευές ios και android “Eurovision Song Contest – The Official App”, που μπορούν να κατεβάσουν δωρεάν στη διεύθυνση www.eurovision.tv/static/app/index.html. Οι τηλεθεατές μπορούν να ψηφίσουν αμέσως μετά την ολοκλήρωση της παρουσίασης όλων των τραγουδιών, σε χρονικό διάστημα που θα ανακοινωθεί στον «αέρα» από τους παρουσιαστές.

Τον διαγωνισμό, που περιγράφουν για την ΝΕΡΙΤ, που τον μεταδίδει ζωντανά ο Γιώργος Καπουτζίδης και η Μαρία Κοζάκου, άνοιξε η περσινή νικήτριά του, η οποία κατέβηκε με σχοινί στην σκηνή και τραγούδησε το  "Building Bridges" (Χτίζοντας Γέφυρες), συνοδευομένη από την Ορχήστρα της Βιέννης και τις τρεις παρουσιάστριες του διαγωνισμού.

Απολαύστε την!