X

Χουντής: Να πάμε σε συμφωνία χωρίς δεύτερους και τρίτους γύρους προϋποθέσεων

Η συμφωνία που θα κάνουμε με τους εταίρους θα πρέπει να αντιμετωπίζει και τα προβλήματα του χρέους και της ανάπτυξης, δήλωσε ο κ. Χούντης.

Ant1news

Υπέρ μιας συμφωνίας «χωρίς δεύτερους και τρίτους γύρους προϋποθέσεων που θα περιλαμβάνει και την αντιμετώπιση του χρέους και της ανάπτυξης» τάσσεται με συνέντευξή του στη realnews ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών κ. Νίκος  Χουντής.

Τονίζει, απαντώντας στα σενάρια ότι η Αριστερή Πλατφόρμα θα διασπάσει τον ΣΥΡΙΖΑ ή θα ρίξει την κυβέρνηση, πως «σε τέτοια σενάρια ορισμένων γνωστών κύκλων, τους απαντά η στάση της Αριστερής Πλατφόρμας που είναι συνιδρυτής και, κατά κοινή ομολογία, παράγοντας ενότητας στον ΣΥΡΙΖΑ».

Υπογραμμίζει για την συμφωνία και την στάση των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ πως, « η ελληνική κυβέρνηση αγωνίζεται για μια συμφωνία που να είναι συμβατή με το πρόγραμμά μας. Η Κοινοβουλευτική Ομάδα έχει εκλεγεί με βάση αυτό το πρόγραμμα. Κατά συνέπεια θα υποστηρίξει και μια τέτοια συμφωνία».

 Προειδοποιεί ότι: Εάν δεν υπάρξει εκταμίευση της δόσης προς τη χώρα , γεγονός που καθυστερεί από τον Αύγουστο, τότε η διευθύντρια του ΔΝΤ δεν θα μπορεί να αναφωνεί «εγώ τα λεφτά μου τα πήρα».