X

Αριστερή Πλατφόρμα: Στρατηγική ρήξης και εξόδου από το ευρώ

Η τακτική που περιγράφει, στη τροπολογία που κατέθεσε στη ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ, η Αριστερή Πλατφόρμα, έρχεται σε ευθεία αντίθεση με την τακτική του Τσίπρα.

Ant1news

Κείμενο παρέμβαση κατέθεσε στη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ η Αριστερή Πλατφόρμα, ζητώντας από την κυβέρνηση να μην πληρώσει την επόμενη δόση στο ΔΝΤ, όσο οι εταίροι συνεχίζουν την τακτική τους.

Στο κείμενο της Αριστερής Πλατφόρμας, περιγράφεται μια στρατηγική ρήξης και εξόδου από το ευρώ, η οποία έρχεται σε αντίθεση με την τακτική που ακολουθεί ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας.

«Η κυβέρνηση οφείλει να αντικρούσει την προπαγάνδα των κυρίαρχων κύκλων, οι οποίοι κατατρομοκρατούν το λαό με την  απόλυτη καταστροφή που, υποτίθεται, θα επιφέρουν η διακοπή αποπληρωμής του χρέους και η ενδεχόμενη έξοδος από την Ευρωζώνη.

Η μεγαλύτερη καταστροφή για τη χώρα είναι η επιβολή νέου μνημονίου, εκείνης ή της άλλης μορφής και η παράταση της εφαρμογής των προηγούμενων.

Είναι αυτή η εξέλιξη που, πάση θυσία και με κάθε δυνατό μέτρο, πρέπει να αποτραπεί», αναφέρεται στο κείμενο.

Ο λόγος που είναι προτιμότερη αυτή η τακτική οφείλεται-σύμφωνα με την Αριστερή Πλατφόρμα στο ότι:

Οι «θεσμοί» δεν επιδιώκουν αυτό που ορισμένοι αποκαλούν «έντιμο συμβιβασμό», αν και «έντιμος» συμβιβασμός δεν μπορεί να υπάρξει με ιδιωτικοποιήσεις και νέα βάρη στα λαϊκά στρώματα και χωρίς πραγματική άρση της λιτότητας, χωρίς διαγραφή του μεγαλύτερου μέρους του χρέους και χωρίς ισχυρή ρευστότητα για την  αναζωογόνηση της οικονομίας

Αυτό που οι κυρίαρχοι κύκλοι της ΕΕ, της ΕΚΤ και του ΔΝΤ επιδιώκουν, αδίστακτα και με συνέπεια, εδώ και 4 περίπου μήνες, είναι να στραγγαλίσουν την οικονομία, να αποστραγγίξουν και το τελευταίο ευρώ από τα αποθέματα της χώρας  και να εξωθήσουν, «απροστάτευτη» τη κυβέρνηση στη πλήρη υποταγή και τον παραδειγματικό διασυρμό.

Αυτή τακτική των εταίρων επιβεβαιώθηκε και στη Σύνοδο Κορυφής της Ρίγα

Η κυβέρνηση δεν έχει άλλη επιλογή από το να περάσει άμεσα στην αντεπίθεση με ένα εναλλακτικό σχέδιο που θα στηρίζετε στις προεκλογικές δεσμεύσεις του ΣΥΡΙΖΑ και τις κυβερνητικές προγραμματικές εξαγγελίες, όπως  αναφέρει μεταξύ άλλων.

Το κείμενο παρέμβαση καταλήγει ως εξής: Κάθε εναλλακτική λύση για μια αντιμνημονιακή προοδευτική πορεία και πρώτα απ’ όλα η διακοπή πληρωμής του χρέους, όσες δυσκολίες και να έχει, είναι πολύ προτιμότερη για τη χώρα, γιατί κυρίως προσφέρει ελπίδα και προοπτική στον τόπο.

Η κυβέρνηση, εφόσον οι «θεσμοί» συνεχίσουν τις επόμενες μέρες την ίδια εκβιαστική τακτική, οφείλει να δηλώσει από τώρα και ευθέως ότι δεν θα «πνίξει» τον ελληνικό λαό, αποστραγγίζοντας τις οικονομίες του, δεν θα πληρώσει την επόμενη δανειακή δόση του ΔΝΤ και ότι σχεδιάζει, σε οικονομικό, κοινωνικό, πολιτικό και στρατηγικό επίπεδο, εναλλακτικές απαντήσεις για τη πορεία της χώρας, οι οποίες θα διασφαλίζουν την εφαρμογή του προγράμματος της.