X

Χαλάνδρι: Κάτοικοι ξαναφτιάχνουν το θέατρο της Ρεματιάς

Εθελοντές και κάτοικοι της περιοχής πήραν την κατάσταση στα χέρια τους και ξαναφτιάχνουν το χώρο που κάηκε πριν από μία εβδομάδα.

Ant1news

Η φωτιά που έκαψε το θέατρο και τον περιβάλλοντα χώρο την περασμένη εβδομάδα, «πόνεσε» τους κατοίκους του Χαλανδρίου. Σήμερα αποφάσισαν να πάρουν την κατάσταση στα χέρια τους και ρίχτηκαν στη «μάχη» για την ανοικοδόμησή του.

Ακολουθώντας το παράδειγμα του Δημάρχου της πόλης Σίμου Ρούσσου, μικροί και μεγάλοι, φόρεσαν φόρμες και άρχισαν να καθαρίζουν και να αναδασώνουν την περιοχή.

Τις προηγούμενες ημέρες, συνεργεία του δήμου είχαν απομακρύνει τις εγκαταστάσεις του θεάτρου -το οποίο καταστράφηκε ολοσχερώς- και τους καμένους κορμούς των δέντρων.

Σήμερα, κάτοικοι και εθελοντές, μικροί και μεγάλοι, δεντροφύτευσαν τον χώρο πίσω ακριβώς από τις κερκίδες, καθάρισαν το ρέμα από σκουπίδια και ξερόκλαδα. Για τη φύτευση χρησιμοποιήθηκαν αυτοφυή φυτά, όπως πλατάνια, δρύες, κουτσουπίες και δάφνες.

 

 

Όπως είπε ο Δήμαρχος η προσπάθεια θα επιστεγαστεί με μια μεγάλη συναυλία την προσεχή Πέμπτη, ενώ δήλωσε βέβαιος ότι το θέατρο θα επαναλειτουργήσει κανονικά στις 6 Ιουνίου, ημέρα έναρξης μαθητικών εκδηλώσεων.

 

 

Στην εκδήλωση παραβρέθηκε ο  αναπληρωτής υπουργός Πολιτισμού Νίκος Ξυδάκης.