X

Πρωτοσέλιδο σε Guardian και FT η απειλή μη πληρωμής της δόσης στο ΔΝΤ

Πρώτο θέμα επέλεξαν να κάνουν οι δύο εφημερίδες τις δηλώσεις του Υπουργού Εσωτερικών ότι η Ελλάδα δεν θα πληρώσει την επόμενη δόση στο ΔΝΤ.

Ant1news

Οι δηλώσεις του Υπουργού Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης Νίκου Βούτση ότι η Ελλάδα δεν θα πληρώσει την επόμενη δόση προς το ΔΝΤ έχουν προκαλέσει αίσθηση διεθνώς ενώ δύο από τις μεγαλύτερες εφημερίδες επέλεξαν να τις κάνουν πρώτο θέμα.

Ο κ. Βούτσης σε δηλώσεις του το πρωί της Κυριακής στο Mega, δήλωσε ότι η δόση προς το ΔΝΤ δεν θα πληρωθεί.  «Οι δόσεις του Ιουνίου για το ΔΝΤ, αρχής γενομένης από τις 5 μέχρι τις 19 Ιουνίου, είναι 1,6 δισ. ευρώ. Αυτά τα χρήματα δεν θα δοθούν και δεν υπάρχουν για να δοθούν. Αυτό είναι γνωστό και συζητάμε στη βάση της συγκρατημένης αισιοδοξίας ότι θα υπάρξει μια ισχυρή συμφωνία» είπε.

Το δημοσίευμα των Financial Times υπογραμμίζει ότι η προειδοποίηση του Νίκου Βούτση έρχεται μόλις δύο εβδομάδες μετά την ανάλογη επιστολή του Αλέξη Τσίπρα στην Κριστίν Λαγκάρντ.

Σύμφωνα, πάντως, με το δημοσίευμα αξιωματούχοι της ευρωζώνης, λαμβάνοντας υπόψιν  τις επανειλημμένες προειδοποιήσεις από Ελληνες αξιωματούχους, έχουν αρχίσει να αγνοούν αυτές τις «απειλές», πιστεύοντας ότι Αθήνα κάνει χρήση τους ως διαπραγματευτική τακτική.

Ακόμη, τονίζεται πως  άνθρωποι που έχουν μιλήσει με τον κ. Τσίπρα αναφέρουν ότι είναι κατηφής και «πρόθυμος να αναγνωρίσει το σοβαρό κίνδυνο ατυχήματος μέσα στις επόμενες εβδομάδες».