X

Βαρουφάκης: Είμαστε κοντά σε συμφωνία

Αισιόδοξος ότι η συμφωνία με τους εταίρους είναι κοντά εμφανίστηκε ο υπουργός Οικονομικών.

Ant1news



Την εκτίμηση του ότι η επίτευξη συμφωνίας μεταξύ της ελληνικής κυβέρνησης και των ευρωπαίων εταίρων είναι κοντά εξέφρασε σήμερα ο Υπουργός Οικονομικών, Γιάνης Βαρουφάκης, σε δηλώσεις του προς τους δημοσιογράφους έξω από το Υπουργείο Οικονομικών.

Ερωτηθείς για το αν οι δανειστές είναι κοντά στο να καλύψουν το 1/4 της απόστασης που απομένει για να κλείσει η συμφωνία, όπως είχε αναφέρει ο ίδιος, ο κ. Βαρουφάκης απάντησε θετικά και έδειξε ότι διαφαίνεται κλίμα σύγκλισης ενόψει και του αυριανού Brussels Group.

"Εμείς διανύσαμε τα τρία τέταρτα του δρόμου. Πρέπει να διανύσουν το ένα τέταρτο για να μας συναντήσουν", είχε πει την Κυριακή ο υπουργός Οικονομικών, σε συνέντευξή του.

Ερωτηθείς, εξάλλου, τι «απαντά» στην πρόσφατη δήλωση του Γερμανού υπουργού Οικονομικών, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, ότι «δεν θα ήθελα να αλλάξω θέση με τον Έλληνα συνάδελφό μου. Είναι πιο δύσκολη από τη δική μου», ο κ. Βαρουφάκης είπε «έχει δίκιο ο κ. Σόιμπλε».

Σημειώνεται ότι ενόψει της συνεδρίασης του Brussels Group, θα συνεδριάσει το απόγευμα η πολιτική ομάδα διαπραγμάτευσης στο Μέγαρο Μαξίμου.