X

Times: Τα ελληνικά νοσοκομεία βρίσκονται στα πρόθυρα της διάλυσης

Στο άρθρο αναφέρεται ότι σε ορισμένα νοσοκομεία δεν υπάρχουν καν πιεσόμετρα, ενώ σε κάποιο νοσοκομείο ζητήθηκε από ασθενή να φέρει το σεντόνι του!

Ant1news

Με τα πλέον μελανά χρώματα παρουσιάζει την κατάσταση στα ελληνικά νοσοκομεία, άρθρο των Times. Στο δημοσίευμα αναφέρεται ότι τα νοσοκομεία έχουν φτάσει στο σημείο να διώχνουν ασθενείς επειδή δεν έχουν την δυνατότητα να τους προσφέρουν τις απαιτούμενες υπηρεσίες.

Όπως αναφέρεται μετά τις σημαντικότατες περικοπές στους προϋπολογισμούς των νοσηλευτικών ιδρυμάτων, πολλά από αυτά έχουν ξεμείνει από υλικά πρώτης ανάγκης, όπως, παυσίπονα, ψαλίδια, σεντόνια και πιεσόμετρα.

«Οι τεράστιες περικοπές στον προϋπολογισμό του χώρου της υγείας, εν μέσω της οικονομικής αναταραχής που οδήγησε στην ανεργία εκατομμύρια πολίτες, έχουν αφήσει χωρίς ασφάλιση 2,5 εκατ. Έλληνες από 500.000 το 2008», γράφει η βρετανική εφημερίδα.

Στο δημοσίευμα γίνεται λόγος για την απόφαση της νέας κυβέρνησης να καταργήσει το εισιτήριο των 5 ευρώ στα νοσοκομεία, αλλά και η εξαγγελία για την πρόσληψη  4.500 υγειονομικών υπαλλήλων.

Ανεξάρτητα από τις υποσχέσεις αυτές, επισημαίνει το άρθρο, οι δαπάνες για την υγεία έχουν μειωθεί κατά 25% από το 2009, προκαλώντας ελλείψεις στον πιο βασικό χειρουργικό εξοπλισμό και αφήνοντας λίγα χρήματα για την καταβολή μισθών στις νοσοκόμες.

Στο άρθρο φιλοξενείται και μια δήλωσε ειδικευόμενου χειρούργου στο ΚΑΤ, ο οποίος υποστηρίζει, «Δεν υπάρχουν χρήματα για την επισκευή ιατρικού εξοπλισμού, δεν υπάρχουν χρήματα για πετρέλαιο για ασθενοφόρα, δεν υπάρχουν χρήματα για να προσληφθούν νοσοκόμες, δεν υπάρχουν χρήματα για να αγοράσουμε μοντέρνο χειρουργικό εξοπλισμό».