X

Μέλη της Χ.Α διέκοψαν τη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου στην Πάτρα

Τα μέλη της Χρυσής Αυγής μπήκαν στην αίθουσα και απαίτησαν από τον Περιφερειακό Σύμβουλο, Χρήστο Ρήγα, να παραδώσει την έδρα του μετά τη διαγραφή του.

Ant1news

Ένταση επικράτησε σήμερα το απόγευμα στη συνεδρίαση του Περιφερειακό Συμβουλίου Δυτικής Ελλάδας, όταν μέλη της Χρυσής Αυγής μπήκαν στην αίθουσα όπου διεξάγεται το συμβούλιο, ζητώντας από τον Χρήστο Ρήγα, να παραδώσει την έδρα του μετά τη διαγραφή του από το κόμμα της Χρυσής Αυγής.

Σύμφωνα με πληροφορίες του tempo24.gr, στο σημείο κλήθηκε η ΕΛ.ΑΣ, η οποία όμως δεν χρειάστηκε να παρέμβει. Με δήλωση της λόγω της απουσίας της από τη συνεδρίαση η Περιφερειακή Σύμβουλος με την Ελληνική Αυγή, Γεωργία Κοκκότη, δήλωσε την παραίτηση της από την παράταξη της οποίας ηγείται ο κ. Ρήγας και στη συνέχεια θα μετέχει στο Περιφερειακό Συμβούλιο ως ανεξάρτητη.

Ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Απόστολος Κατσιφάρας, ζήτησε την αποχώρησή τους καθώς, όπως τόνισε, «το Περιφερειακό Συμβούλιο δεν είναι κομματικός χώρος στον οποίο μπορούν να επιλύονται οι όποιες διαφορές».

Ο κ. Ρήγας τις προηγούμενες μέρες με ανακοίνωση του είχε δηλώσει πως παραιτείται της ιδιότητας του ως μέλος της Χρυσής Αυγής καθώς δεν τον εκφράζει πλέον ιδεολογικά, χαρακτηρίζοντας την μάλιστα «μόρφωμα».