X

Παρατείνεται η ρύθμιση για τις 100 δόσεις

Λήγει την Τρίτη η προθεσμία για τη ρύθμιση, αλλά πληροφορίες κάνουν λόγο για παράταση. Πόσο χρόνο δίνει ακόμα στους ενδιαφερόμενους το υπουργείο Οικονομικών;

Ant1news

Την παράταση κατά ένα μήνα της ρύθμισης των 100 δόσεων που λήγει την Τρίτη, αποφάσισε, σύμφωνα με πληροφορίες, η αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Νάντια Βαλαβάνη.

Η απόφαση ελήφθη από το υπουργείο Οικονομικών λόγω του μεγάλου ενδιαφέροντος και της σημαντικής αύξησης της συμμετοχής των οφειλετών στη ρύθμιση.

Εκτιμάται ότι η παράταση της προθεσμίας, αφενός θα διευκολύνει τους οφειλέτες που δεν έχουν υπαχθεί έως τώρα, να το κάνουν, αφετέρου θα συμβάλλει στην διατήρηση των υψηλών ρυθμών αύξησης των κρατικών εσόδων.

Η συμμετοχή των οφειλετών στη ρύθμιση τις τελευταίες ημέρες έχει αυξηθεί σημαντικά και ανέρχεται στις 25.000 ημερησίως, με αποτέλεσμα το σύνολο των αιτήσεων ένταξης σε αυτήν να υπερβαίνει τις 600.000 και το ρυθμιζόμενο ποσό τα 3,5 δισ. ευρώ.

Νωρίτερα, με αίτημά της προς την αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών, Νάντια Βαλαβάνη, η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ιδιοκτητών Ακινήτων, ζήτησε να δοθεί η επιτρεπόμενη μηνιαία παράταση στη ρύθμιση των 100 δόσεων και παράλληλα να προβλεφθεί η διαγραφή των προστίμων στις οφειλές προς του ΟΤΑ - όπως προβλέπεται και για τις οφειλές προς το δημόσιο -  κάτι που ισχύει προς το παρών μόνο για τις προσαυξήσεις.