X

ΣΕΤΕ: Να κλείσει άμεσα η συμφωνία για να μην καταστραφεί ο τουρισμός

Κανείς δεν υπογράφει συμφωνίες γιατί δεν ξέρουμε τον ΦΠΑ, είναι καταστροφικό...

Ant1news

«Κραυγή αγωνίας» από τον πρόεδρο του Συνδέσμου ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων (ΣΕΤΕ), Ανδρέα Ανδρεάδη, ο οποίος ζητά από την κυβέρνηση να προχωρήσει άμεσα σε κλείσιμο συμφωνίας, για να αποφευχθούν τα φαινόμενα σύγχυσης που επικρατούν αυτή τη στιγμή στο χώρο του ελληνικού τουρισμού.

«Κανείς δεν υπογράφει συμφωνίες γιατί δεν ξέρουμε τον ΦΠΑ, είναι καταστροφικό... Πρέπει να υπάρξει συμφωνία σε δυο εβδομάδες. Μην καταστρέψουμε και τον τελευταίο όρθιο πυλώνα της οικονομίας» υπογράμμισε μιλώντας στον ΣΚΑΪ.

Ο κ. Ανδρεάδης δεν παρέλειψε να κάνει λόγο και για συμφέροντα που θέλουν να πλήξουν το ελληνικό τουριστικό προϊόν,  «Δεν τους αρέσει η άνοδος του ελληνικού τουρισμού, ας μην είμαστε αφελείς, υπάρχουν συμφέροντα».

Παράλληλα τόνισε πως οι βόρειες χώρες έχουν μονοψήφιο ΦΠΑ στον τουρισμό, «Είμαστε σε συγκεκριμένη θάλασσα με συγκεκριμένα ψάρια» ανέφερε με νόημα.

Να σημειωθεί ότι οι πανελλήνιες κλαδικές ενώσεις που είναι μέλη του ΣΕΤΕ, ζητούν ενιαίο συντελεστή ΦΠΑ από 8-10%, προκειμένου να βρίσκεται σε αντιστοιχία με τις ανταγωνιστικές χώρες.

 Ο πρόεδρος του ΣΕΤΕ σχολίασε και τα γεγονότα στο ξενοδοχείο «Πεντελικόν» στο Κεφαλάρι, «Απαράδεκτη εικόνα... Μεγάλες ευθύνες και στην παλιά διοίκηση και στη δικαστική απόφαση. Δεν μπορούν να βγάζουν τους τουρίστες έξω με τις βαλίτσες μέσα σε μερικά λεπτά. Είναι τραγική εικόνα για τον ελληνικό τουρισμό, δεν μπορούσε κανείς να φανταστεί ότι θα τους πετάξουν από το ένα λεπτό στο άλλο. Δεν έχει γίνει παγκοσμίως αυτό το πράγμα».