X

Ποτάμι: Δεν μπορεί η κυβέρνηση να παίζει με τη πιθανότητα της δραχμής

Εθνικό νόμισμα ισοδυναμεί με περιπέτεια ανάλογη της Μικρασιατικής Καταστροφής.Τι του απάντησε η εκπρόσωπος των ΑΝΕΛ.

Ant1news

«Ο κ. Τσίπρας πρέπει ν’ αποφασίσει με ποιους θα πάει και ποιους θ’ αφήσει. Δε γίνονται και τα δύο, δε γίνεται και Λαφαζάνης και Ευρώπη, δε γίνεται και Καμμένος και Ευρώπη. Δε γίνεται και Μπαλτάς και Ευρώπη», υποστήριξε ο επικεφαλής του Ποταμιού, Σταύρος Θεοδωράκης σε τηλεοπτική του συνέντευξη στο σταθμό «Κύδων» στα Χανιά.

Ο επικεφαλής του Ποταμιού επανέλαβε πως «δεν μπορεί μια κυβέρνηση να παίζει με την πιθανότητα της δραχμής». «Η Ελλάδα» είπε, «εάν μπει σε εθνικό νόμισμα, θα μπει σε μια περιπέτεια ανάλογη της Μικρασιατικής Καταστροφής. Θα ζήσουμε ασπρόμαυρες συνθήκες».

Κατέστησε παράλληλα σαφές, ότι ενδεχόμενη σύγκρουση με το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, σημαίνει πρακτικά πως την επόμενη ημέρα δεν θα υπάρχουν χρήματα για μισθούς και συντάξεις αφού ο Έλληνας θα χάσει τα 4/5 της αγοραστικής του δύναμης, και επανέλαβε ότι το Ποτάμι θα στηρίξει όποια συμφωνία φέρει ο ΣΥΡΙΖΑ στη Βουλή, προκειμένου η χώρα να παραμείνει σε ευρωπαϊκή τροχιά.

Ο κ. Θεοδωράκης επανέλαβε τέλος, πως το Ποτάμι «θα κατέβει μόνο του στις επόμενες εκλογές», ξεκαθαρίζοντας πως «έχουμε τη δική μας πορεία» και τονίζοντας σε όλους τους τόνους ότι «δεν θα συμπορευθούμε και δεν θα γίνουμε σανίδα σωτηρίας ούτε για τη Νέα Δημοκρατία του παρελθόντος, ούτε βέβαια για το ΣΥΡΙΖΑ του παρόντος».

Ο επικεφαλής του Ποταμιού χαρακτήρισε ακόμη «τρόικα εσωτερικού» ένα μέρος του ΣΥΡΙΖΑ, των ΑΝΕΛ και τη Χρυσή Αυγή, κατηγορώντας τους ότι επιθυμούν τη φτωχοποίηση της ελληνικής κοινωνίας, στο όνομα ενός ηρωικού αγώνα απέναντι στους ξένους.

Απαντώντας στα όσα είπε ο Σταύρος Θεοδωράκης, η εκπρόσωπος των Ανεξαρτήτων Ελλήνων, Μαρίνα Χρυσοβελώνη, εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία αναφέρει:

«Το να καταγγέλλει μονότονα ο νεοφιλελεύθερος φιλομνημονιακός κομπάρσος τη συνεργασία του Αλέξη Τσίπρα με τον Πρόεδρο των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Πάνο Καμμένο και να υποδεικνύει ξεδιάντροπα στον Πρωθυπουργό να παραβεί τη νωπή λαϊκή εντολή προς χάριν ανώμαλων πολιτικών λύσεων, αποτελεί από μόνο του την απόδειξη ότι αυτή η κυβέρνηση διαπραγματεύεται σκληρά και εργάζεται για το καλό του ελληνικού λαού, για να βγει η Πατρίδα μας από τον φαύλο κύκλο των μνημονίων.

Η «πατερίτσα» του παλιού συστήματος, ο εγχώριος συνήγορος των δανειστών, ακούγεται από τη συντριπτική πλειοψηφία των Ελλήνων πολιτών ολοένα και περισσότερο γραφικός. Ειδικά τώρα, σ’ αυτή την κρίσιμη τελική φάση των διαπραγματεύσεων, επικίνδυνα γραφικός…»