X

Ζυρίχη: Το FBI συνέλαβε υψηλόβαθμα στελέχη της FIFA

Σάλος στο χώρο του ποδοσφαίρου μετά την επιχείρηση του FBI που οδήγησε στη σύλληψη μεγάλων ονομάτων της FIFA, μεταξύ των οποίων κι ένας Έλληνας.

Ant1news

Ως κεραυνός εν αιθρία έπεσε στις τάξεις της παγκόσμιας ποδοσφαιρική κοινότητας, η είδηση για την επιχείρηση του FBI στη Ζυρίχη, η οποία οδήγησε στη σύλληψη υψηλόβαθμων στελεχών της Παγκόσμιας Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας.

Σύμφωνα με την ηλεκτρονική έκδοση των «New York Times», η επιχείρηση του FBI πραγματοποιήθηκε στο ξενοδοχείο «Baur au Lac», όπου τα στελέχη της FIFA είχαν καταλύσει για την διεξαγωγή του ετήσιου συνεδρίου τους.

Πρόκειται για «μεγάλα» ονόματα, πρώην και νυν στελεχών της FIFA, τα οποία αντιμετωπίζουν βαρύτατες κατηγορίες για εκβιασμό, δωροδοκία και ξέπλυμα μαύρου χρήματος.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, οι αστυνομικοί πήραν τα κλειδιά των δωματίων από τη ρεσεψιόν και αιφνιδίασαν τους συλληφθέντες εισβάλλοντας στα δωμάτια τους. Από εκείνη τη στιγμή ξεκίνησαν διεργασίες προκειμένου να αρθούν τα κωλύματα του ελβετικού νόμου και οι συλληφθέντες να εκδοθούν στις ΗΠΑ.

Η εξέλιξη αυτή αναμένεται να προκαλέσει τεράστιο πλήγμα στον Σεπ Μπλάτερ ενόψει των προσεχών εκλογών για την προεδρία της FIFA, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες η έρευνα δεν έχει ολοκληρωθεί και είναι πιθανό πολύ σύντομα να υπάρξουν και νέες συλλήψεις.

 Εκπρόσωπος της FIFA στη Ζυρίχη ανακοίνωσε ότι η ομοσπονδία προσπαθεί "να αποσαφηνίσει" την κατάσταση.

"Είδαμε τα ρεπορτάζ των μέσων ενημέρωσης. Προσπαθούμε να αποσαφηνίσουμε την κατάσταση. Σε αυτό το στάδιο δεν θα κάνουμε σχόλια", δήλωσε ο εκπρόσωπος.

Οι συλληφθέντες

Νεότερες πληροφορίες, δίνουν τα πρώτα ονόματα των συλληφθέντων, μεταξύ των οποίων είναι και ο ελληνικής καταγωγής, Κώστας Τάκκας.

Τζέφρι Γουέμπ (πρόεδρος ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας Νησιών Κεϊμάν, πρόεδρος CONCACAF, αντιπρόεδρος FIFA)

Κώστας Τάκκας (γενικός γραμματέας ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας Νησιών Κεϊμάν)

Εντουάρντο Λι (πρόεδρος ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας Κόστα Ρίκας)

Χούλιο Ρότσα (πρόεδρος ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας Νικαράγουας, μέλος επιτροπής ανάπτυξης FIFA

Ραφαέλ Εσκιβέλ (πρόεδρος ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας Βενεζουέλας, μέλος πειθαρχικής επιτροπής FIFA)

Νικολάς Λεός (πρώην πρόεδρος CONMEBOL)

Χοσέ Μαρία Μαρίν (πρώην πρόεδρος ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας Βραζιλίας)

Εουχένιο Φιγκερέδο (πρώην πρόεδρος CONMEBOL)

Τζακ Γουόρνερ (πρώην πρόεδρος ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας Τρίνινταντ και Τομπάγκο, πρώην πρόεδρος CONCACAF