X

Αγανάκτηση! Κρατούν φόρο 40% σε βοήθημα για τα θύματα του Νοrman Atlantic

Φόρος δωρεάς επιβλήθηκε στα 1.000 ευρώ βοήθημα που έλαβαν οι οικογένειες των θυμάτων από την Ομοσπονδία Φορτηγών Αυτοκινητιστών.

Ant1news

Αγανάκτηση έχει προκαλέσει η δέσμευση κατά 40% του βοηθήματος των 1000 ευρώ που παραχώρησε η Ομοσπονδία Φορτηγών Αυτοκινητιστών Ελλάδας (ΟΦΑΕ) σε κάθε οικογένεια θύματος του Norman Atlantic.

Οι συγγενείς των νεκρών και των αγνοουμένων αντιλήφθηκαν το χαράτσι που τους επιβλήθηκε, όταν έφτασε η στιγμή να δηλώσουν στην Εφορία το βοήθημά τους. Τότε ήταν που τους ζητήθηκε και ο φόρος των 400 – εκ των 1000 – ευρώ ως «φόρος δωρεάς».

Η ΟΦΑΕ μόλις πληροφορήθηκε την παρακράτηση που κάνει ο ΔΥΟ στο ποσό του βοηθήματος, έστειλε επιστολή στον Πρωθυπουργό, τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης Γιάννη Δραγασάκη, τον Υπουργό Επικρατείας Αλέκο Φλαμπουράρη και στο υπουργείο Οικονομικών, καταγγέλλοντας το γεγονός και ζητώντας την άμεση απαλλαγή των συγγενών από το φόρο.

Η Νάντια Βαλαβάνη, σύμφωνα με πληροφορίες, έκανε λόγο για «εκ παραδρομής ασάφεια», σημειώνοντας ότι τις επόμενες μέρες θα αποκατασταθεί η αδικία.

Η αναπληρώτρια Υπουργός Οικονομικών, είπε ότι μέσα στις επόμενες δέκα μέρες θα υπάρξει νομοθετική ρύθμιση, για να διορθωθεί το ζήτημα.

Να σημειωθεί ότι από την τραγωδία έχασαν τη ζωή τους εννέα Έλληνες, ενώ ακόμα 19 αγνοούνται, όπως και η τύχη των σορών τους, καθώς οι έρευνες στο εσωτερικό του πλοίου δεν έχουν ολοκληρωθεί.

Ο πρόεδρος της ΟΑΦΕ εξέφρασε την οργή του, στο Πρωινό ΑΝΤ1, ζητώντας να αρθεί άμεσα ο φόρος που επιβλήθηκε στους συγγενείς και τονίζοντας τη σημαντικότητα αυτού.

Ο κ.Κενανίδης τόνισε ότι το να απαλλαγούν από το «φόρο δωρεάς» οι συγγενείς των θυμάτων της τραγωδίας, είναι το λιγότερο που μπορεί η κυβέρνηση να κάνει, καθώς θα έπρεπε να τους είχε ήδη αποζημιώσει το κράτος.

Στο Πρωινό ΑΝΤ1 μίλησε και η σύζυγος ενός από τους αγνοούμενους, του Απ. Νικολάρα, κ.Ανανιάδου.

Η κ.Ανανιάδου είναι μητέρα τριών παιδιών και όπως είπε «δεν ζητά βοήθεια ή ελεημοσύνη από κανέναν» τονίζοντας ότι το μόνο που θέλει είναι να απαλλαχθεί από τον «απαράδεκτο φόρο».

Η ίδια σημείωσε ότι δεν έχει λάβει καμία ενημέρωση για το πού μπορεί να βρίσκεται η σορός του συζύγου της ή για το πότε θα την παραλάβει. Επιπλέον, περιέγραψε την τραγωδία που ζει, καθώς τα τρία παιδιά της έρχονται αντιμέτωπα με την απουσία του πατέρα τους, χωρίς να έχει μια απάντηση να τους δώσει.