X

Οι Γερμανοί εμπιστεύονται πιο πολύ τον Σόιμπλε από την Μέρκελ

«Ψήφο εμπιστοσύνης» στον  Βόλφγκανγκ Σόιμπλε δίνουν οι Γερμανοί, σύμφωνα με δημοσκόπηση  για λογαριασμό της εφημερίδας Bild.

Ant1news


Οι Γερμανοί κλήθηκαν, από την Bild,  να ψηφίσουν τους πολιτικούς που εμπιστεύονται περισσότερο.  Η δημοσκοπική κάλπη έβγαλε πρώτο στην προτίμηση των πολιτών τον υπουργό Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε με ποσοστό 65% έναντι 64% της «σιδηράς κυρίας» της Γερμανίας Άνγκελα Μέρκελ, την οποία το περιοδικό  Forbes ανέδειξε, για 10η φορά, ως την ισχυρότερη γυναίκα του πλανήτη.   

Την τρίτη θέση στη δημοσκόπηση, που διενήργησε το ινστιτούτο INSA, κατέλαβε ο υπουργός Εξωτερικών, Φρανκ Βάλτερ Στάινμαγερ, με ποσοστό 63%. Έπονται ο αντικαγκελάριος και υπουργός Οικονομίας, Σοσιαλδημοκράτης Ζίγκμαρ Γκάμπριελ με ποσοστό 53% και ο επικεφαλής των Βαυαρών Χριστιανοκοινωνιστών - του κυβερνητικού εταίρου της Μέρκελ- Χορστ Ζεεχόφερ με ποσοστό 46%. 

Από τους ηγέτες των μικρότερων κομμάτων οι Γερμανοί έδειξαν την προτίμησή τους στον επικεφαλής των Ελεύθερων Δημοκρατών, Κριστιάν Λίντνερ με ποσοστό 36%, στην αρχηγό των Πρασίνων, Κατρίν Γκέρινγκ Έκαρντ με ποσοστό 30% και στην επικεφαλής της Αριστεράς, Κάτια Κίπινγκ (22%). 

Τελευταίος, με ποσοστό, μόλις, 17% έρχεται ο Μπέρντ Λούκε, που εγκατέλειψε τους Χριστιανοδημοκράτες για να ενισχύσει το ευρωσκεπτικιστικό κόμμα «Εναλλακτική για την Γερμανία».