X

Βαλαβάνη: Ως τα μέσα Ιουνίου οι νέες αντικειμενικές τιμές

Τι είπε η αναπληρώτρια υπουργός για τις νέες αντικειμενικές αξίες και τη ρύθμιση οφειλών προς το Δημόσιο και τα ασφαλιστικά ταμεία.

Ant1news



Έτοιμο εντός των επόμενων 15 ημερών περίπου θα είναι το νομοσχέδιο που θα περιλαμβάνει τις νέες αντικειμενικές αξίες, σύμφωνα με την αναπληρώτρια υπουργό Οικονομικών, Νάντια Βαλαβάνη.

«Είμαστε στο τέλος. Θεωρώ ότι σε ένα 15πενθήμερο θα μπορώ να έχω καταθέσει ένα νομοσχέδιο για θέματα δημόσιας περιουσίας στη Bουλή, που ένα τμήμα της θα αποτελεί και υπόθεση της αναπροσαρμογής των αντικειμενικών αξιών με βάση και τις κατευθύνσεις του Συμβούλιου Επικρατείας», τόνισε σχετικά η κ. Βαλαβάνη στον ραδιοφωνικό σταθμό «Alpha».

Σε σχέση με την ρύθμιση οφειλών των 100 δόσεων προς το Δημόσιο και την παράταση που δόθηκε, η αναπληρώτρια υπουργός Οικονομικών ανέφερε ότι θα είναι η τελευταία παράταση. Υπογράμμισε, δε, ότι «οι αιτήσεις έχουν φτάσει τις 700 χιλιάδες και το ποσό που μπαίνει σε ρύθμιση θα ξεπεράσει τα 5 δισ. ευρώ, αν κλείσουν όλες οι αιτήσεις».

Σύμφωνα με την ίδια, «αν πάει καλά αυτός ο μήνας υπάρχει δυνατότητα να προσεγγίσουμε τα 6 δισ. και να ξεπεράσουμε τους 700.000 ανθρώπους που έχουν κάνει αίτηση».

Ακόμη, αναφέρθηκε στην αντίστοιχη ρύθμιση προς τα ασφαλιστικά ταμεία και ανέφερε ότι το υπουργείο Εργασίας αναζητεί φόρμουλα προκειμένου να δοθεί παράταση λίγων ημερών.

Αναφορικά με τη συμφωνία με την Ελβετία για φόρο 15% επί των αδήλωτων καταθέσεων, η κ. Βαλαβάνη σημείωσε ότι «η συμφωνία που έκλεισε με την Ελβετία δεσμεύει ουσιαστικά τις αντίστοιχες πράξεις και για όλες τις υπόλοιπες χώρες, δηλαδή δεν μπορεί να υπάρξει ένα ποσοστό με την Ελβετία και διαφορετικό ποσοστό για τις υπόλοιπες χώρες. Η συμφωνία με την Ελβετία λέει ότι οι Ελβετικές τράπεζες στέλνουν μια επιστολή σε όλους τους Έλληνες που έχουν χρήματα στην Ελβετία, στην οποία τους καλούν να καταβάλλουν 15%».