X

Συγκλονίζει ο Αντώνης Κανάκης: Αυτό το καθίκι μου πήρε τον μπαμπά μου

Συναισθήματα, σκληρά, γεμάτα πόνο και μοναξιά καταθέτει ο αγαπημένος παρουσιαστής Αντώνης Κανάκης στις 80 σελίδες του βιβλίου του με τίτλο «Μπαμπά... (μια κανονική μέρα)».

Ant1news

Συγκλονίζουν τα λόγια αγάπης του Αντώνη Κανάκη για τον πολυαγαπημένο πατέρα του, Γιάννη Δανιήλ Δούμα, που έφυγε από τη ζωή τον περασμένο Μάρτιο.

Ο παρουσιαστής του "Ράδιο Αρβύλα" έγραψε ένα καθηλωτικό βιβλίο με τον τίτλο "Μπαμπά... (μια κανονική ημέρα)", στο οποίο περιγράφει τις αγωνιώδεις στιγμές που έζησε κοντά στον πατέρα του τις 19 ημέρες, όπως τις χαρακτηρίζει, που νοσηλευόταν στην Εντατική της κλινικής "Άγιος Λουκάς" στη Θεσσαλονίκη, με βαρύ εγκεφαλικό, μέχρι που άφησε την τελευταία του πνοή. Πρόκειται για ένα μικροσκοπικό βιβλίο, μόλις 80 σελίδων, στο οποίο όμως έχει συμπυκνωθεί ακέραιη η συντριβή του συγγραφέα και μαζί η αφόρητη θλίψη, αλλά και η απέραντη αγάπη για τον πατέρα του.

Η εφημερίδα “Espresso» δημοσίευσε αποσπάσματα του βιβλίου, μέρος των οποίων διαβάστηκαν το πρωί της Πέμπτης από την ομάδα του «Πρωινού».

Ο Αντώνης Κανάκης αποκαλύπτει στο βιβλίο του ότι πραγματοποίησε την τελευταία επιθυμία του πατέρα του, να αποτεφρωθεί.  Η διαδικασία έγινε στη Βουλγαρία και όπως παραδέχεται ο παρουσιαστής, οι στάχτες του πιο σημαντικού και υπέροχου ανθρώπου στη ζωή του βρίσκονται στις ρίζες ενός δέντρου στον κήπο του εξοχικού σπιτιού τους στην Περαία.

"Η τελετή έγινε Κυριακή 29 Μαρτίου. Σεμνή τελετή, όπως θα την ήθελε. Οι παπάδες που έρχονται να τον διαβάσουν έχουν αξιοπρεπή λόγο και παρουσία. Βλέπετε, είναι από αυτούς που δέχονται να διαβάσουν κάποιον που επιθυμεί να αποτεφρωθεί. Είναι τόσο όμορφος στο φέρετρο, αλλά πολύ κρύος. Έχω τις στάχτες μαζί μου, μέσα σε ένα κουτί σφραγισμένο. Το ξεσφραγίζω και αντικρίζω τη στάχτη. Αυτή η γκρίζα μάζα είναι ο μπαμπάς μου. Θα τις βάλω στις ρίζες ενός δέντρου που θα φυτέψω στον κήπο μου" γράφει ο Αντώνης Κανάκης στο βιβλίο του.

Ο παρουσιαστής γράφει για την νύχτα που δέχτηκε το τηλεφώνημα από το νοσοκομείο που νοσηλευόταν ο πατέρας του. "Γεια σας, από την Εντατική του Αγίου Λουκά. Κύριε, τα συλλυπητήρια μας". "Γιατί; Γιατί μου λέτε συλλυπητήρια; Γιατί; Αφού όλα πήγαιναν καλά". "Λυπούμαστε. Ο πατέρας σας έπαθε ανακοπή πριν μισή ώρα'. 28 Μαρτίου 2015, 2.55 ξημερώματα. Δεν θα τον δω να τον ξαναφιλήσω. Δεν θα τον ξαναμαλώσω, δεν θα τον ξαναπειράξω. Δεν θα ξαναβρώ ποτέ αναπάντητη κλήση στο κινητό μου που θα γράφει με κόκκινα γράμματα ΜΠΑΜΠΑΣ. Για πρώτη φορά στη ζωή μου γνωρίζομαι με τον θάνατο. Με αγγίζει ο γα@@@λης. Αυτό το καθίκι μου πήρε τον πατέρα μου", γράφει.

Στις 6 το πρωί τα μάτια του από το κλάμα κλείνουν. Σαν ζόμπι φτάνει στο σπίτι της μαμάς του, Ευγενίας, μαζί με την αδελφή του. "Την αγκαλιάζω. Πέθανε ο μπαμπάς" της λέει και σημειώνει: "H ζωή μου δεν έχει κανένα νόημα. Δεν θέλω και πολύ να ζω".

Το βιβλίο θα κυκλοφορήσει το επόμενο διάστημα και τα έσοδα πωλήσεις θα διατεθούν για την οικονομική ενίσχυση του ορφανοτροφείου Άγιος Στυλιανός’.