X

Σακελλαρίδης: Στόχος να κλείσει η συμφωνία μέχρι την Κυριακή

Δεν υπάρχει παραμικρός λόγος ανησυχίας σε σχέση με τις τράπεζες, είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Ant1news

Στόχος είναι μέχρι την Κυριακή να κλείσει η συμφωνία είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κατα την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών.

«Δεν καταγράφουμε από μόνοι μας συμφωνία. Μια συμφωνία θέλει δυο μέρη. Η αντιπροσωπεία έχει μεταβεί στις Βρυξέλλες για να κλείσει τη συμφωνία. Η αισιοδοξία δεν είναι λόγια του αέρα. Εδράζεται στην πρόοδο που έχει γίνει. Εμείς προσερχόμαστε με σκοπό μέχρι την Κυριακή να υπάρξει συμφωνία» είπε χαρακτηριστικά ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Πρόσθεσε ότι «η στάση του καθενός στις διαπραγματεύσεις είναι γνωστή. Υπάρχει πρόθεση από όλους τους θεσμούς να υπάρξει συμφωνία που θα είναι αμοιβαία επωφελής».

«Νομίζουμε ότι είναι ώριμες πλέον οι συνθήκες για να επέλθει η συμφωνία. Έχουμε καταθέσει πολύ συγκεκριμένες προτάσεις».

«Μιλάμε για κοινό κείμενο της ελληνικής κυβέρνησης με τους θεσμούς. Εκεί που υπάρχει συμφωνία είναι ώρα να καταγραφούν στο χαρτί. Αυτά που είναι ανοιχτά επίσης πρέπει να κλείσουν και να καταγραφούν και αυτά στο χαρτί και να αποτελέσουν μια συμφωνία» συμπλήρωσε.

Αναφορικά με την έκθεση της ΕΚΤ που κάνει λόγο για αυξημένο κίνδυνο χρεοκοπίας της Ελλάδας ο κ. Σακελλαρίδης είπε ότι αυτό είναι ένα σενάριο που θέλουν να αποφύγουν όλες οι πλευρές. Κάνουμε τα πάντα ως κυβέρνηση για να μην έχουν την παραμικρή υπόσταση αυτά τα σενάρια. Για να κλειστούν όλα αυτά τα σενάρια στο χρονοντούλαπο της ιστορίας».

Σε ο,τι αφορά τις δηλώσεις που έρχονται από το εξωτερικό ο κ. Σακελλαρίδης είπε ότι «δηλώσεις που γίνονται πολλές φορές δεν είναι ουδέτερες σε σχέση και με τη διαπραγμάτευση που λαμβάνει χώρα αυτή τη στιγμή. Εγώ δεν εξετάζω τους σκοπούς που γίνονται διάφορες δηλώσεις. Σίγουρα γίνονται δηλώσεις που δεν συμμερίζονται την αισιοδοξία της ελληνικής κυβέρνησης. Εμείς εκφράζουμε την αισιοδοξία μας, έχουμε την βούληση, την έχουμε εκφράσει συγκεκριμένα και αποφασιστικά. Έχουμε διανύσει πολύ μεγάλη απόσταση. Επομένως πιστεύουμε ότι με βάση όλη αυτή τη διαδρομή που έχουμε κάνει, είμαστε κοντά στη συμφωνία».

«Στο πλαίσιο μιας σκληρής διαπραγμάτευσης δεν νομίζω ότι δεν υπάρχουν πιέσεις. Δεν θα ήθελα να το χαρακτηρίσω εκβιασμό. Εκβιασμούς δεν δέχεται και δεν κάνει αυτή η ελληνική κυβέρνηση. Έχει επιλέξει να διαπραγματευτεί σκληρά» τόνισε.

Δεν υπάρχει ο παραμικρός λόγος ανησυχίας σε σχέση με τις τράπεζες, είπε ο κ Σακελλαρίδης και πρόσθεσε ότι «ο Πρωθυπουργός συστήνοντας ψυχραιμία, αναφέρθηκε σε δηλώσεις στο εσωτερικό και εξωτερικό, (σχετικές με τις τράπεζες και τον έλεγχο κεφαλαίων) οι οποίες με τρόπο αρκετά ανεύθυνο ανοίγουν τέτοια ζητήματα».

Ο κ. Βαρουφάκης χαίρει της στήριξης του Πρωθυπουργού και της ελληνικής κυβέρνησης δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος απαντώντας σε σχετική ερώτηση.

Σε ερώτηση για το αν θα ζητήσει συναίνεση από τους άλλους αρχηγούς απάντησε ότι «αυτό είναι κάτι που θα το δούμε όταν ολοκληρωθεί η συμφωνία. Σε κάθε περίπτωση η συναίνεση θα ήταν ευκταία στην περίπτωση μιας συμφωνίας».